С разнообразна програма Военноморският музей (ВММ) се включва и тази

...
С разнообразна програма Военноморският музей (ВММ) се включва и тази
Коментари Харесай

С разнообразна програма Военноморският музей се включва в Нощ на музеите

 С разнообразна стратегия Военноморският музей (ВММ) се включва и тази година в Европейската " Нощ на музеите “ на 18 май. Входът за непрекъснатата експозиция, кораба музей " Дръзки “ и за най-новата галерия " Орденът " За смелост “ в държавните и войнски обичаи “ ще бъде безвъзмезден от 18.00 до 24.00 ч.

Гостите на Музея ще могат да видят още подготовката за изстрелване на топовни салюти и да се научат да вършат морски възли в " Училището за моряци “, което обичайно организира  Клуб " Миноносец " Дръзки “, а за положителното въодушевление на посетителите ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Военноморските сили.

В деня на събитието ще бъдат оповестени резултатите от състезанието за историческо есе, проведен от Военноморския музей и командването на Военноморските сили във връзка 140 години от основаването на Военноморски сили. Всички участници в състезанието ще имат опция да посетят военен транспортен съд на Военноморски сили и да създадат опознавателна  обиколка на флотския регион.

Празничната атмосфера ще бъде допълнена и от документалния филм – " Мореплавателят, който сбъдна фантазията си “, отдаден на ветроходеца доктор Васил Куртев, троент притежател на  Златен глобус " Кор Кароли “, направил околосветска обиколка  с яхтата " Одесос “ (2015 – 2017).

ПРОГРАМА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ НА ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

18.00 – 24.00 ч. ВХОД СВОБОДЕН

18.00 ч. Обявяване на резултатите и НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ от състезанието за историческо есе, проведен от Военноморския музей и  командването на Военноморските сили

18.00 – 19.00 ч. КОНЦЕРТ на Представителния духов оркестър на Военноморските сили

18.00 – 22.00 ч. УЧИЛИЩЕ ЗА МОРЯЦИ с Клуб " Миноносец " Дръзки " и топовни салюти

18.00 – 23.30 ч. СВОБОДЕН ДОСТЪП до кораб-музей " Дръзки “

18.00 – 24.00 ч. ОРДЕНЪТ  " ЗА ХРАБРОСТ "  В ДЪРЖАВНИТЕ И ВОИНСКИ ТРАДИЦИИ краткотрайна галерия

21.30 – 22.30 ч. МОРЕПЛАВАТЕЛЯТ, КОЙТО СБЪДНА МЕЧТАТА СИ документален филм  за ветроходеца доктор Васил Куртев, направил околосветска обиколка с яхтата " Одесос “ (2015 – 2017)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР