С размяна на остри реплики започна редовното пленарно заседание днес.

...
С размяна на остри реплики започна редовното пленарно заседание днес.
Коментари Харесай

ГЕРБ настояват за отговори защо Нинова иска да срине икономически страната с налагане на форсмажор. Викат премиера

С замяна на остри реплики стартира постоянното пленарно съвещание през днешния ден. От ГЕРБ-СДС желаеха отговор от министър-председателя какво постанова оповестяването на изключително състояние – форсмажор в цялата страна.
" Корнелия Нинова сподели, че желае да задейства член 36 от Договора за Европейски Съюз и да спре износа. Моля да обмислите нашето предпочитание и да поканите министър-председателя да изясни. Това решение значи никой вложител да не пристигна в България ", уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя настоя министър председателят да пристигна в Народно събрание и да се обясни приготвя ли държавното управление документи за оповестяването на форсмажор. Колегата й Радослав Чолаков взе думата, с цел да посочи, че решението е доста значимо и не схваща за какво настояването на групата на ГЕРБ-СДС провокира усмивки в зала.

" Колеги, преди месец и половина от тази естрада използвах понятието форсмажор, с което желаех да предупредя ръководещото болшинство по какъв начин " кара влака ". Форсмажор значи отпадането на всички контракти в страната и има заплаха да се разпадне правната система на страната ", предизвести юристът Чолаков. Александър Иванов от ГЕРБ напомни, че соцлидерката и вицепремиер Корнелия Нинова е поискала форсмажор със задна дата и дейностите на държавното управление ще обгръщат и общини, и бизнес, а съгласувателната процедура и ще се гласоподава идната сряда в Министерски съвет.

" Секторите в нашата страна са доста. Вчера телефонът ми се възпламени от шефове на лечебни заведения по отношение на препоръчаното от госпожа Нинова. В българската конституция няма " форсмажор ". В лечебните заведения се приказва, че още веднъж ще има проблем с доставките на О2, а това значи да се сложи под риск живата на пациентите. На мен не ми е ясно за какво при обикновено функционираща страна българското държавно управление се пробва да се извинява с нещо, което не се е случило. Без да е оповестена война в България желанието на държавното управление е да разгласи такава комерсиална война, която да сложи под риск живота на българските пациенти ", възмути се и проф. Костадин Ангелов.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР