С прожекция на документалния филм Пътища и сенки край Извора

...
С прожекция на документалния филм Пътища и сенки край Извора
Коментари Харесай

Създателите на „Пътища и сенки край Извора на Белоногата“ гостуват в Харманли

С прожекция на документалния филм „ Пътища и сенки край Извора на Белоногата “ от 17.30ч. през днешния ден в Културен център-Харманли продължава програмата за празника на града. След края на прожекцията е планувана и среща със основателите на лентата.

Режисьор на документалния филм от 2023г. с дълготрайност 73 минути е Михаил Мелтев, сценаристи са той и Невелина Попова. Оператор е Бойко Калев, взе участие артистът Данчо Лозанов. Музиката е на Георги Цветков.

Лентата споделя за живота на Петко Р. Славейков, за конфликта на патриархалното и модерното, на идеали и деловитост в българския възрожденски човек, за неведомите пътища на поетичното озарение и съдбовното вграждане на персоналната орис на поета в поемата-шедьовър „ Изворът на Белоногата “.

Професор Мелтев е режисьор на игрални и документални филми, сценарист, през годините е бил изпълнителен шеф на Българска национална телевизия, ръководител на СБФД и ръководител на УС на „ Филмаутор “. Обобщава опита си в няколко книги и голям брой изявления и го препредава на студентите си в НАТФИЗ И Нов български университет. През годините е удостояван с голям брой награди от кино фестивали от нас и в чужбина, измежду които и през 1986г. с Голямата премия за дебют в хасковската „ Южна пролет “ за кино лентата „ Сакарци “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР