С проблемите при издаването на българско гражднаство се запознах в

...
С проблемите при издаването на българско гражднаство се запознах в
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Аз уволних дисциплинарно Катя Матева, но това няма нищо общо с подаваните от нея сигнали

С проблемите при издаването на българско гражднаство се срещнах в дълбочина откакто поех поста на министър на правораздаването. Първият проблем, с който се сблъсках, е дисциплинарното произвеждане против Катя Матев, тогава шеф шеф на дирекция "Българско поданство " в министерството на правораздаването. Вторият бе за голям брой изгубени и забавени преписки.

Това сподели в предаването "Още от деня " министърът на правораздаването Цецка Цачева, която разяснява тематиката за корупционни схеми при издаването на българско поданство и проблемите в ДАБЧ. "Катя Матва беше с лишен допуск до класифицирана информация и против нея се водеше досъдебно произвеждане, което нямам информация да е прекъснато и все още. При това състояние аз подписах заповедта за нейното дисциплинарно уволняване септември месец, 2017 година. Това уволняване изрично няма нищо общо с подаваните от нея сигнали. Компетентните органи ще потвърдят, че корупционната скица не е в министерството на правораздаването, а в ДАБЧ. Работната група, която проучва опциите за възстановяване на законодателството при взимане на българско поданство, изрично не е основана след акцията в ДАБЧ. Тя работи още от началото на 2018 година, готова е деликатно и няма нищо стихийно при нейното сформиране. Проблеми с взимането на българско поданство, само че ние работим интензивно, с цел да ги отстраним и нещата да се случват чисто и транспарантно ", разгласи Цачева.

"В препоръчаните промени в законодателството изрично мога да заявя, че няма такова нещо като скришен арест. Адвокатът на арестувания от самото начало на задържането ще има опция за контакт с него. Тази тематика се разпали от едно извадено от подтекста изречение. Ние съблюдаваме европейска инструкция от 2013 година. Няма никакви секрети арести. Тези 48 часа се включват в общите 72 часа за задържане. Да се приказва за секрети и скрити арести в случай, че юристът ти е постоянно при теб и на твое разположение е несериозно. Пак ще повторя, че транспонираме европейска инструкция и дори доста сме закъснели, тъй като тя е от 2013 година ", разкри Цецка Цачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР