С приближаването на пролетта животът му се превръщал в истински

...
С приближаването на пролетта животът му се превръщал в истински
Коментари Харесай

8 Март - Проклятието На Съвременната Еманципирана Жена

С приближаването на пролетта животът му се превръщал в същински призрачен сън - то не бе Свети Валентин, не бе Ден на дамата. Празниците на скъпата му брачна половинка край нямали. Дори бил подготвен да се разведе с нея преди Коледа и да й изиска ръката още веднъж по Великден.

Факт е обаче, че и на дамите им беше по-добре, когато към момента не съществуваше женската равноправност. Знаците на внимание през Средновековието са били в обилие - серенада под прозореца в среднощ, цветя по босоного момченце, непокътната ложа в операта, писмо с поетични стихове, скрито разменени погледи на някой бал и така нататък А в този момент - едно мижаво букетче, целувка по бузата и смотолевено благопожелание за здраве и благополучие.

През останалото време на годината тичаш като луда сред офиса и дома - да направиш закуска заран, да облечеш и оставиш детето на учебно заведение, да му дадеш пари за обяд, да не закъснееш за работа, да си свършиш служебните задания в период, по-късно да изтичаш, да напазаруваш, да прибереш детето, да сготвиш, да сервираш вечерята, да измиеш съдовете, да преспиш детето, да изгладиш облеклата за идната заран и така нататък Ако в среднощ въпреки всичко се добереш до леглото, успяваш да прочетеш 2 страници от обичаната си книга, преди клепачите на очите ти да се затворят.

Независимите дамите, които нямат сходни отговорности, също не са в по-изгодна позиция. Притиснати от самотата на сполучливата си кариера, те избират да заровят глава в работата си. Това води след себе си не по-малки проблеми - стрес, бодърствуване, мигрена. Много постоянно до алкохолизъм и други зависимости. Все приятни „ дарове " от ориста, който пълнят портфейлите на психолозите. Така, до момента в който се усетят, времето минава. Започват да прелистват остарели фотоси и да се питат какво в действителност са постигнали - лифтинг на лицето, няколко филъра през годините, покачване на гърдите със силиконови подложки и даже липосукция, в случай че фитнесът не даде нужния резултат. Тъжна картинка. Дори бих споделила подигравка на актуалната еманципирана жена.

Ето за какво считам, че един-единствен ден в годината (или два, в случай че броим и Свети Валентин) не е задоволителен, с цел да се чувстваш дама. Въпреки желанието ни за независимост и тъждество, ние си оставаме нежни и слаби. Имаме потребност от добре разпределено внимание 12 месеца, 52 седмици, 365 дни в годината. Какъв е този интернационален ден на дамата? За всички е ясно, че романтиката от дълго време е отишла по дяволите. Така че, благи дами, не чакайте на вятъра „ знаци на внимание ". След като сме решили да сме еманципирани, да се съберем по женски и да поклюкарстваме за мъжете си. А тях дано оставим да играят карти, да пият бира и да гледат футбол. Така де, и на тях им би трябвало малко независимост, стига сме ги държали под чехъл./vsekiden
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР