С посещението на президента Володимир Зеленски у нас, България излезе

...
С посещението на президента Володимир Зеленски у нас, България излезе
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев за посещението на Зеленски: Българията излезе на чисто и на светло в отношенията си с Украйна

С визитата на президента Володимир Зеленски у нас, България излезе на чисто и на ярко в връзките си с Украйна. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. С подред него с еднодневната аудиенция на Зеленски беше прекратено едно лицемерие, а именно- тук у нас споделяме ние не оказваме помощ на Украйна, не пращаме оръжия, единствено одобряваме беженци. А в действителност се оказа, че от първия ден на войната България е един от най-сериозните вносители на оръжия за Украйна.

 Зеленски България Снимка: БГНЕС

Две трети от партиите в националното заседание поддържат България да се върне още веднъж на стецанат на политическата си принадлежноста – евроатлантическата. Става въпрос за едно огромно болшинство, изпратено от българския народ. Стана ясно, че с това посещаване България споделя ние не поддържаме битката с тази експанзия.

Според Арман Бабикян визитата на Зеленски и срещата му с българския президент демонстрираха пропуски. А точно, че „ Радев пропусна, че е президент на България “. А съгласно политолога Цветанка Андреева визитата на украинския президент развенча един мит, че България и българския народ поддържат Путин.

 Снимка: БГНЕС

Тезите, които изрази президента Радев пред Зеленски съответстват с тезите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков. Това изясни още Милен Керемедчиев като добави, че тази позиция са отразявали медиите в Русия. Докато западните медии са отразявали срещата на Зеленски с премиера акад. Николай Денков.

Според някогашният заместник-министър на външните работи, референдум за промяната на лв. с еврото не трябва да ни тормози и не трябва да се стопира провеждането му. Нарастнал е броят на българите, които поддържат въвеждането на еврото, сподели Керемедчиев.

Той обаче предизвести, че сега сме на крачка от приемането ни в Шенген. По думите му Шенген и въвежането на еврото вървят „ ръка за ръка “ и в случай че в този момент стартираме да „ шикалкавим “ дали да въведем европейската валута има огромна възможност „ отворената врата към Шенген да си я затворим сами “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР