С пориви на вятъра над 130 километра в час връхлетя

...
С пориви на вятъра над 130 километра в час връхлетя
Коментари Харесай

Силни бури вилнеят в Европа

С пориви напразно над 130 километра в час връхлетя бурята Иления Северна Германия. 37-годишен мъж почина, откакто дърво падна върху автомобила му. 19 хиляди семейства в провинциите Мекленбург Предна Померания и Бранденбург останаха през миналата нощ без ток. Училищата са затворени. В утринните часове работа прекрати и Берлинското летище.

В цяла Северна Германия влаковете не се движат. Бурята се реалокира на югоизток и по тази причина представителят на немските железници предизвести:

" Спряхме придвижването в северната част на Германия в името на сигурността на пасажерите и чиновниците. Но наранени са всички дестинации в цялата страна и е рано да се каже докога ".

Бурята застигна Бавария и Чехия, където повече от 300 хиляди семейства са без електричество. Има блокирани пътища поради паднали дървета.

Преди да доближи Северна Европа бурята връхлетя Шотландия, Северна Англия и Северна Ирландия и остави хиляди семейства без ток.

Фериботните връзки в Шотландия също са съществено наранени. Изкоренени дървета блокират доста от пътищата в цялата страна.

И до момента в който бурята Дъдли през днешния ден затихва, в петък се чака да връхлети бурята Юнис. Метеоролозите предвиждат ветрове със скорост от 160 километра в час по крайбрежията на Западен Уелс и Югозападна Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР