С понижаването на температурите през зимния период традиционно се увеличава

...
С понижаването на температурите през зимния период традиционно се увеличава
Коментари Харесай

Предупредиха за по-високи сметки за ток

С понижаването на температурите през зимния интервал обичайно се усилва потреблението на електрическа енергия. Статистиката демонстрира, че потреблението през зимните месеци нараства с 30-40% спрямо потреблението през септември. При някои клиенти растежът може да доближи 70% според от потребления метод на отопление. Ако семейството се отоплява на ток, над 60% от общата употребявана сила е за отопление и затопляне на вода. Това оповестяват от " Електрохолд ".
 
Данните на сдружението демонстрират, че междинното ползване на едно домакинство в Западна България се е повишило с 57% през декември 2023 година спрямо ноември, като това е най-високата стойност за декември от приватизацията на сдружението през 2007 година насам. Фактурираното ползване до 22 януари отбелязва растеж от още 14% по отношение на декември.

Предлагат автоматизирано да ни заплащат обезщетение при проблем с тока

В същото време междинните температури в Западна България от наднормени (14 градуса през октомври и над 7 градуса през ноември) се намалиха значително, като през декември 2023 година бяха близки до 4.5 градуса по данни на Национален институт по метеорология и хидрология. От началото на януари междинната температура продължи да се намалява и за Западна България е под 2 градуса.
 
 istock istock
Фактурата на всеки клиент се образува на база самостоятелното ползване и отразява действителното количество употребявана електрическа енергия. Затова от сдружението предлагат на клиентите да употребяват електрическата енергия рационално и отговорно с оглед актуалните студени дни. За трайното повишение на потреблението през зимните месеци способства фактът, че от ден на ден семейства избират електрическата енергия като главен метод на отопление.
 
Експертите по енергийна успеваемост дефинират група от ограничения, които могат да доведат до понижаване на разхода за сила с сред 15% и 40%, без да се наруши спокойствието и уюта в семейството.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР