С помощ от 56,6 млн. лв. ще се подобри ликвидността

...
С помощ от 56,6 млн. лв. ще се подобри ликвидността
Коментари Харесай

Борисов разкри как държавата ще подпомогне стопаните, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводителите

С помощ от 56,6 млн. лева ще се усъвършенства ликвидността по заеми на аграрни стопани, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители.

Това написа на персоналната си страница във Facebook министър председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година Ето какво още показа той:

"Със средствата ще бъдат подкрепени стопани, които са отсрочили заемите си, предоставени от Държавен фонд „ Земеделие “, и са в неспособност да ги погасят в изискванията на пандемията от Коронавирус 19. Това стана допустимо откакто Европейската комисия утвърди известието за използване държавна помощ. Съобразно наредбите сумата за един бенефициер не може да надвишава 100 000 евро.

В началото на месец август се срещнах с животновъди и поех ангажимент да ги подпомогнем с близо 82,3 млн. лева 25,7 милиона лв. са за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби поради сушата и 56,6 млн. за възстановяване на ликвидността в стопанствата. Подадени са близо 14 000 заявки по de minimis и идната седмица ДФЗ ще извърши заплащанията. Днес Държавен фонд „ Земеделие “ преведе и 4,1 млн. лв. на 4 667 стопани с 590 313 пчелни фамилии.

До 2 септември ще се одобряват и заявки по de minimis за плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лоза. Помощта ще е в размер на над 19 млн. лева ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР