С по-добри резултати от миналата година завършва жътвената кампания във

...
С по-добри резултати от миналата година завършва жътвената кампания във
Коментари Харесай

Добра реколта от ечемик и пшеница отчитат във Видинско

С по-добри резултати от предходната година приключва жътвената акция във Видинска област, заяви ръководителят на Видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски. Реколтата варира от 500 до 700 кг при пшеницата и от 600 до 700 кг от декар при ечемика.
"Добивите в районите са разнообразни, само че може да се каже, че са към 500-600 кг в по-високите региони, 600-700 кг да речем в Ново село, Брегово при пшеницата. При ечемика добивите са 600-700 кг. По-добри са резултатите съгласно мен като цяло. Много неравномерно разпределени превалявания не дадоха опция да се получи максимумът от пшеницата, надлежно затрудниха съществено и пролетниците. Така че при тях се чакат недобри резултати. "
Горещините и засушаването се отразяват неподходящо върху развиването на пролетниците. Напояването е главен проблем, който би трябвало да бъде решен, изясни още Жечко Андрейнски.
"В момента са 37-39 градуса на открито, дъждове не се чакат, вероятно средата на август, в случай че има някакви дъждове, а може да бъдат и стихии. Стигаме до главния проблем - напояването. Между другото в проекта за развиване лишиха тези 800 млн. лв., които трябваше да дадат за създаване и поддържане на напоителните системи, и това за нас, земеделците е сериозен проблем. ", съобщи той.
Заради неподходящите метеорологични условия земеделските производители не чакат добра годишна продукция от слънчоглед и царевица в района.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР