С Plovdiv24.bg се свърза наша читателка във връзка с материала

...
С Plovdiv24.bg се свърза наша читателка във връзка с материала
Коментари Харесай

Жената, блъснала куче: Бяхме в шок, не го пожелавам на никого

С Plovdiv24.bg се свърза наша читателка по отношение на материала " Женска нервност поради блъснато куче: Нещастник! Да пукнеш нека! " . Тя изиска да опише следното:

" Уважаеми дами и господа, апелирам да ми дадете право на отговор. Ще се старая да се придържам към обстоятелствата, въпреки и да ми бъде мъчно да се огранича единствено до тях.

На 08.01.2022 година към 17 часа пътувахме със брачна половинка ми по Асеновградско шосе към Пловдив. Шофьор бях аз. Шофирам от дълго време, по тази причина не считам себе си за некомпетентен лидер. Малко след табелата за началото на града, движейки се в лявата лента, внезапно усетихме удар в предната ризница на колата. Беше толкоз ненадейно, че даже не разбрахме какво стана.

Предприех маневра и отбих в последна дясна лента, само че заради натоварения трафик, съумях да сторя това на към 50 метра след удара. И двамата бяхме в потрес. Само допусках, че е допустимо да съм блъснала животно. На никой не поисквам да изпита сходно нещо. Не знаеш нито какво да кажеш, нито какво да направиш. Слезнахме от колата и видяхме, че няколко метра по-назад е паднал регистрационния номер на колата.

Не видяхме ударено животно. Само взехме номера на колата и се опитахме да го закрепим. В това време, не повече от 2-3 минути откакто спряхме, пред нашата кола спря Опел Корса. От нея слезе една жена, с включена камера на телефона и крещейки попита дали ние сме блъснали кучето. Съпругът ми уточни колата и сподели " да " /защото това бе най – евентуалната причина за удара/. Настана смут! Още не бяхме се отърсили от шока от удара, а бяхме засипани с викове, хули и обети, като в същото време дамата се приближи до брачна половинка ми, навирайки телефона си в лицето му, при което той се опита да я в профил от себе си. Не я е удрял, даже не я е докоснал.

Предполагам, че това е и повода да не е качен целия видеозапис от случката. От този миг нататък видеото приказва задоволително красноречиво. Нямахме никакъв късмет да кажем каквото и да било. Докато тя разиграваше този цирк, брачният партньор ми се опитваше да се обади на 112. След като тя си потегли, се свързахме и съобщихме за ПТП-то. А малко по-късно, по случайност зад нашата кола спря полицейски патрул. Пътували са в другата посока, видели са ни и пристигнаха да питат дали всичко е наред. Разказахме какво се е случило, те отидоха да огледат мястото и като се върнаха, ме тестваха за алкохол.

Дотук с обстоятелствата по този случай. Питам се дали в случай че беше станала злополука и имаше потърпевши хора от нея, тази госпожа щеше да се хвали, че тя храни кучето?! Всъщност, фактът, че тя спря толкоз скоро след нас, ме кара да мисля, че тя не е карала, а към този момент е била там. Кучето най-вероятно я е видяло и се е спуснало към нея. Няма по какъв начин другояче в границите на няколко минути, до момента в който аз маневрирам с цел да отбия колата от пътя, тя да спре своята кола, да слезе, да мине сред колите, да вземе кучето, да го качи в колата и да спре при нас. Като през цялото това време (по нейни думи) е говорила по телефона.

И по какъв начин по този начин тя стигна до заключението, че нямаше да помогнем на кучето?! Бяха минали единствено няколко минути, а ние в действителност бяхме в потрес и не знаехме даже какво сме блъснали! Циркът беше доста добре режисиран и авансово отработен съгласно мен. Няма по какъв начин човек да не си зададе следните въпроси: Ако тя в действителност се грижи за животни, не знае ли, че до подобен огромен и претрупан път ги слага в риск (а и освен тях)? И откакто знае (убедена съм), за какво е продължавала?

Дали не е чакала да се случи тъкмо това, с цел да се изкара Майка Тереза с един трогателен роман в интернет и да разгласи две-три банкови сметки, по които най-вероятно ще постъпят няколко пъти повече пари от търсената сума? 4-5 такива случая в годината и не й би трябвало да работи.

Не чакаме всичките тези – ще ги нарека " коментатори ", които с лекост ни обиждаха и клеха, да си посипят главата с пепел. Нито търсим опрощение, нито състрадание. Това, което желаеме е хората да чуят и нашата позиция и да не ни съдят по едностранно показаната информация за случилото се, тъй като тази информация е клеветническа и погрешна ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР