С плакати Долу ръцете от града ни“ и Пловдив не

...
С плакати Долу ръцете от града ни“ и Пловдив не
Коментари Харесай

„Ууууу” и „Оставка”: Пловдивчани щурмуват общината заради далаверите на ГЕРБ

С плакати „ Долу ръцете от града ни “ и „ Пловдив не е чувал с дарове “ десетки жители влязоха в Общинския съвет с крясъци „ Оставка “.

Преди началото на сесията те застанаха на входа и стачкуваха против застрояването на Пловдив, против апортирането на варненските акции в панаира, против отнемането на Белодробна болница от украинските бежанци и даването й за 30 година на частно здравно заведение. Всички тези безобразия са дело на екипа на кмета от ГЕРБ Здравко Димитров – Зико, напомня Narod.bg.

„ Очаквах всичко, само че не и това. 8 месеца помагаха някогашната болница да се трансформира в бежански център и внезапно я лишават. Всеки месец ще пристигам на съвещания на общинския съвет, с цел да се знае какво да чакаме “, съобщи пред 24 часа Наталия Еллис, един от хората, трансформирали изоставеното здравно заведение във втори дом на 148 украинци.

Очаква се днешната сесия да е инфарктна, защото ще се гледат точки, които не се одобряват еднопосочно от пловдивчани. Една от тях е даване на паркинг от 7,5 дка за 10 години на търг. Той се намира на „ Пещерско шосе “. Другата точка е за „ Пълдин Туринвест “, обвързвана с увеличение на капитала на панаира.

Реклама

Първа точка е дали да продължи строителството на спрения пробив до Водната палата или да се платят близо 750 000 лв. за разноски на строителя и за възобновяване на инфраструктурата там.

„ Колко ви заплатиха “, „ Ууу “ и „ Продажници “ звучат от жителите към съветниците. Следват дюдюкания и тропания.

Още при започване на съвещанието напрежението ескалира, откакто „ Веселина Александрова от „ Демократична България “ предложи за „ Пълдин туринвест “ да се реалокира по-напред. Това обаче не мина и провокира мощен яд измежду присъстващите пловдивчани.

Последва бурна реакция. „ За какво сте тук? “, „ Кой ви заплаща? “, „ Кого обслужвате “, викнаха присъстващите. И прекъснаха съвещанието. Кметът Здравко Димитров не участва, вместо него на трибуната е заместникът му Величко Родопски.

Председателят Александър Държиков даде един час отмора, с цел да се успокои ситуацията. Протестиращите обаче не излизат от залата.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР