С писание The Economist ("Икономист") призова управляващия директор на Международния

...
С писание The Economist ("Икономист") призова управляващия директор на Международния
Коментари Харесай

The Economist призова управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева да подаде оставка

С писание The Economist ( "Икономист ") прикани ръководещия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева да се отдръпна от поста поради ролята ѝ в обвързван с Китай скандал за манипулиране на данни, до момента в който още е била в Световната банка. Според изданието този скандал е подкопал надеждността на МВФ, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ex-World Bank official defends Georgieva as magazine calls for her ouster at IMF
— Reuters Business (@ReutersBiz)
Влиятелното лондонско списание показва в язвителна публицистична публикация ,

че констатациите на външно следствие, че Георгиева е упражнявала напън върху чиновници да трансформират в интерес на Китай позицията му в класацията "Да правиш бизнес " през 2017 година компрометира способността на МВФ да бъде пазителят на данните за международната макроикономическа статистика.

"Ръководителят на МВФ би трябвало да бъде неутрален ,

до момента в който двама от най-големите му акционери, Америка и Китай, са в противоборство между тях в нова епоха на геополитическо съревнование ", написа The Economist и прибавя, че критиците на мултилатерализма към този момент се базират на констатациите като доказателство, че интернационалните организации не могат да се опълчват на Китай.

"Следващия път, когато МВФ се опита да играе ролята на съдия

във валутен спор или да помогне за разсрочването на дълга на страна, която е взела заеми от Китай, критиците на фонда сигурно ще се базират на това следствие, с цел да подкопаят доверието в институцията. Ето за какво госпожа Георгиева, почитан чиновник на няколко интернационалните институции, би трябвало да подаде оставка ", се споделя в публицистичната публикация.

В нея се цитира изказванията в отчета на адвокатската адвокатска фирма

"Уилмър Хейл ", че Георгиева, която по това време е била изпълнителен шеф на Световната банка, е благодарила на старши откривател от банката, че е "дал своя принос към мултилатерализма " при смяната на данните за Китай. "Сега и тя би трябвало да даде своя принос към мултилатерализма, като поеме отговорността ", написа The Economist.

Докладите на Световната банка "Да правиш бизнес " ,

които в този момент са прекъснати, класираха обособените страни съгласно регулаторната и законовата среда в тях, лекотата на пускане на бизнес, финансирането, инфраструктурата и други ограничения, свързани с бизнес климата.

Георгиева, българка, която е дълготраен някогашен икономист на Световната банка

и чиновник на Европейската комисия, отхвърли обвиняванията в отчета на "Уилмър Хейл ", заявявайки предходната седмица, че те "не дават отговор на истината " и че в никакъв случай не е упражнявала напън върху чиновници да манипулират данни.

Управителният съвет на МВФ прави лична инспекция на изказванията и акцентира "важността, която придава на осъществяването на цялостна, справедлива и своевременна инспекция ". Говорител на фонда отхвърли да разяснява публицистичната публикация. Говорителка на финансовото министерство на Съединени американски щати също отхвърли да разяснява отвън рамките на по-рано изразената от министерството позиция, че проучва "сериозните констатации " в отчета на "Уилмър Хейл ".

Републиканци в Конгреса на Съединени американски щати, които бяха сериозни към работата на Георгиева в МВФ ,

в този момент се въздържаха да призоват за нейната оставка. Вместо това трима членове на подкомисията за национална сигурност и развиване към комисията за финансови услуги в Камарата на представителите изпратиха писмо до министърката на финансите Джанет Йелън с искане тя да осведоми Конгреса по случая. Те упорстват в информацията, която ще даде Йелън да са включени сведения за взаимоотношението на Георгиева с китайски представители в МВФ по време на полемиките за обзор на акционерния капитал и по време на взимане на решението за разпределението през август на специфични права на тираж на стойност от почти 650 милиарда щатски $. Тогава Китай получи специфични права на тираж в размер на към 42 милиарда $. Тримата републикански конгресмени Анди Бар, Френч Хил и Антъни Гонсалес също така желаят Йелън да подсигурява, че ще има прецизна и транспарантна непокътнатост на данните в отчетите на МВФ и Световната банка.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара През годините на рецесията Крикор, който бил куриер, трябвало да занесе няколко писма на Гарабед за неплатени сметки за ток, вода, парно, телефон и налози.… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниИдеите рано или късно се оказали несполучливи и прекратениТолкова огромно животно, а толкоз плахо. Възможно ли е това?Разгорещеният родов съвет на Приключенците приключи с номинации на Паулина и ТуджаровПървият съветски космонавт ще кацне на Луната през 2030 г.Предлаганата цена за трансплантация на бъбрек е възлизала на 100 000 евроОчаква се заповедта на Здравното министерство да излезе утреНапрежението на митинга ескалираЗначи има вяра на късата си паметАктрисата е направила абортВ момента има недостиг на нискомолекулните хепариниСпоред закона след брака с мъж без аристократично родословие принцесата ще загуби купата си и ще стане елементарна гражданкаПредупреждението е за девет области, там ще се образуват първите сланиДимитър Бербатов и Христо Порточанов към този момент са другите съперници за поста Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР