С песни за секс, любов, смърт и всичко останало журналистът

...
С песни за секс, любов, смърт и всичко останало журналистът
Коментари Харесай

Иво Беров печели конкурс със стихосбирка, която сам илюстрира

С " песни за секс, обич, гибел и всичко останало " журналистът Иво Беров печели огромната премия в последното издание на състезанието " Вие пишете, ние четем ", проведен за четвърта година от издателство " Библиотека България “, заяви БНР.

Участвали са над 200 създатели. Втората премия в надпреварата е присъдена на Светлана Николова, а третата - на Павлина Йосева.

Темата на състезанието е " Любовта не е метафора ", а довечера от 19:00 ч. ще се организира формалната гала по награждаването.

" Аз съм непознат на литературната общественост. Спечелването на тази премия си изяснявам, че състезанието беше неизвестен и не знаеха, че стихосбирката съм написал аз ", разяснява Иво Беров, прочут като публицист, журналист и даже с белетристични книги.

Той призна, че написа стихове от дълго време, само че това е първият му лиричен алманах. И даде ясно да се разбере, че (по)читателите на лирика у нас е „ много тънка каста “. Освен това:

" Ако са хубави, стиховете рано или късно ще бъдат открити, прочетени и оценени. Няма за какво да се бърза. "

Освен гений на стихотворец, става известно, че Беров е крил и качества на художник. Доказателство е корицата и илюстрациите на „ Сирените на небесната полиция “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР