С първото постановление правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на

...
С първото постановление правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на
Коментари Харесай

Кабинетът одобри 15 млн. лева за скрининг на заболявания при деца...

С първото разпореждане държавното управление утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и на общините в размер на 71,8 млн. лв.. 

От тях 16,645 млн. лева са за нарастване на заплатите на помощник-възпитателите, като 16,631 млн. лева се дават по бюджетите на общините и 0,014 млн. лева по бюджетите на МОН и на МК. 

 

За музеите, галериите, библиотеките и читалищата, финансирани по стандарти за делегирани от страната действия, в това число и за Регионален център за модерни изкуства „ Топлоцентрала ", са утвърдени 23,1 млн. лв., от които 18,4 млн. лв. се дават по бюджетите на общините и 4,8 млн. лв. по бюджета на Министерството на културата. 

 

По бюджетите на общините се дават също и 32 млн. лева за нарастване на възнагражденията на личния състав в общинската администрация. 

 

С второто разпореждане са утвърдени спомагателни разноски и прехвърляния по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 година в размер на 15 000 000 лева, за сметка на плануваните в централния бюджет за осъществяване на политики в област „ Здравеопазване " от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. 

 

Осигуряването на тези средства ще даде опция за организирането и провеждането на скрининг на болести, свързани с детското здраве и репродуктивното здраве на дамите - неонатален скрининг и скрининг на злокачествени новообразувания на шийката на матката.

„ Това е единствено първата част от нарастването на заплатите, за които поехме ангажимент с бюджета за тази година. В сряда ще имаме последващо решение за още по-голям кръг от хора в администрацията “, обяснипремиерът в оставка Николай Денков. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР