С първа копка бе поставено началото на строежа на православен

...
С първа копка бе поставено началото на строежа на православен
Коментари Харесай

Започва строежът на храм „Свети Георги Победоносец“ в Глуфишево

С първа копка бе сложено началото на градежа на православен храм в сливенското село Глуфишево. Освещаването на мястото бе осъществено от Негово Преосвещенство Агатополският свещеник Йеротей и йерей Петър Василев. След това бе положен и първият камък на градежа на бъдещия храм.

За концепцията, напъните и задачата на всички поданици да имат черква в селото, описа кметът на ГлуфишевоГеорги Кънев.. Той не скри възторга си и благодари на всички за поддръжката.

Сред гостите на днешната гала бе кметът на община Сливен Стефан Радев, който означи, че фантазията на жителите на Глуфишево е на път да се сбъдне. Той поздрави кмета Кънев, който е главният мотор на духовната идея и всички донори за тяхната интензивност.

„ С първа копка и благословението на Негово Високопреосвещенство - Сливенския митрополит Иоаникий, даваме началото на градежа на светата обител. Няма да е елементарно, само че имам вяра, че в случай че всички се включим и оказваме помощ, нещата ще се случат. Това е и смисълът на всичко, което вършим. Пожелавам ви този храм да се трансформира в знак на възобновление, на нравствен напредък! Място, на което да учим и възпитаваме нашите деца. Бъдете здрави и благословени! Нека Бог да ви оказва помощ и да ви води по пътя! “, съобщи Стефан Радев. Сред гостите бяха още зам.кметът по финансите Румен Иванов, общински съветници, кметове на обитаеми места, кметски наместници, поданици и посетители.

Празничният ден продължи с осъществявания на самодейците от локалното читалище и хора, в които се включиха и присъстващите.

Дарителската акция за създаване на първия православен храм в Глуфишево е почнала през 2021 година В нея се сплотяват поданици и представители на локалния бизнес. С поддръжката на Община Сливен при започване на тази година бе проведен и благотворителен концерт за събиране
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР