С първа копка бе даден стартът на строителството на новата

...
С първа копка бе даден стартът на строителството на новата
Коментари Харесай

Първа копка на новата база на Фабриката за майонеза „Краси”

С първа копка бе даден стартът на строителството на новата база на Фабрика за майонеза „ Краси ” в Пловдив. Проектът планува в идващите месеци предприятието да бъде разширено с нова индустриална, складова и административна част, на обща повърхност близо 5200 кв.м. Инвестицията е за 6млн. лева лични средства.

Очаква се строителството на новата постройка на фабриката и монтажът на машините и оборудванията да приключи до края на 2023 година. В планът по построяването ще вземат участие български компании, а по-голямата част от оборудването, включително и поточните линии, са създадени от експертен екип на Фабриката за майонеза „ Краси ”. Допълнителното съоръжение от специфична неръждаема стомана и електрониката са създадени от водещи пловдивски компании.



Новата база ще е ситуирана в парцел, прилежащ на този, където се намира и сега известната пловдивска фабрика. Тя ще способства за възстановяване изискванията за работа на личния състав, в производството и при предпазване на продукцията. Стартът на строителството бе даден по традиция след водосвет от Отец Георги, последван от счупена бутилка шампанско в кофата на багера.

По време на формалната гала притежателят на Фабрика за майонеза „ Краси ” Димитър Консулов съобщи, че не е елементарно да инвестираш по време на рецесия, само че това е индикатор, по който може да се реши тежестта на една компания. Няколко рецесии към този момент са зад тила ни, уповавам се да успеем и тази да изпратим без съществени последствия, разяснява още той.

Димитър Консулов основава емблематичното за Пловдив и България дружество през 1994 година, като стартира работа едвам с 15 служащи и чиновници. Днес във компанията се трудят над 160 души.



Вече повече от 28 години Фабрика за майонеза „ Краси ” е водач на пазара на майонеза у нас. Продукцията ѝ се изнася в Испания, Англия, Гърция, Кипър, Германия и Съединени американски щати.

Майонеза „ Краси ” е „ Любима марка ” на българския консуматор, неколкократно е номинирана и печели признанието за „ Компания на годината ”, има марката има редица оценки от Международни и български изложби, притежател е на Рекорд на Гинес и е приета за изключителна и преобладаваща комерсиална марка от световната организация Супербрандс.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР