С партньорството с Ambarella, американска компания за полупроводници с изкуствен

...
С партньорството с Ambarella, американска компания за полупроводници с изкуствен
Коментари Харесай

Continental с Ambarella за автономна мобилност

С партньорството с Ambarella, американска компания за полупроводници с изкуствен интелект (AI), софтуерната група Continental желае да премине на последващо равнище, изключително в автоматизираното шофиране. На ревюто за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас Continental показа новия си стратегическия курс. По пътя към самостоятелната подвижност и двете компании желаят взаимно да разработят мащабируеми, цялостни софтуерни и хардуерни системи, основани на AI за асистирано и автоматизирано шофиране.

Партньорите съчетават софтуерния и хардуерния опит на Continental, и необятното портфолио от решения за автомобилни системи с ноу-хау в региона на AI на компютърното зрение, мощни едночипови системи и софтуерни модули от Ambarella. В допълнение към създаването на основани на камери решения за усещане за помощ на лидера, Continental и Ambarella се концентрират върху системи с цялостен набор за спомагателни равнища на автоматизация от Ниво 2+ до мощно автоматизирани транспортни средства.

Тези цялостни решения следват метод с голям брой датчици, който включва камери с висока разграничителна дарба, радарни и лидарни датчици, както и обвързваните контролни модули и нужния програмен продукт от Continental. С плануваните разработки Continental желае да документира водещата си позиция в региона на асистираното и автоматизирано шофиране и да помогне на производителите на коли да ускорят в допълнение световното развиване на системи от последващо потомство.

Серийното произвеждане е планувано за 2026 година На конференцията на CES Continental показа и своето решение за закривен екран, по този начин наречения Curved Ultrawide Display, с незабележим надзорен панел. Този нов дизайн и вълнуващ 47,5-инчов екран обгръща цялата широчина на пилотската кабина, осветлен е от повече от 3000 светодиода и обезпечава чудесно качество на изображението с висок контрастност. Оперативната идея се основава на незабележим надзорен панел, който се появява единствено когато е нужен. Серийното произвеждане на извития ултраширок екран е планувано за 2025 година

„ Нашите решения за екрани и партньорството с Ambarella за самостоятелната подвижност на бъдещето, оповестено през днешния ден, безспорно ще допринесат за по-безопасно, по-чисто и по-ефективно преживяване при подвижност “ - сподели Николай Сетцер, основен изпълнителен шеф на Continental. - „ С към 20 000 софтуерни специалисти и 150 години опит в създаването, компанията ни е в добра позиция да оформи бъдещето на подвижността. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР