С откриването на пресклуба на БТА в Скопие България вече

...
С откриването на пресклуба на БТА в Скопие България вече
Коментари Харесай

Кирил Вълчев: Няма да променят историята с откъснатите ленти от венеца за Гоце

С откриването на пресклуба на Българска телеграфна агенция в Скопие България към този момент ще има очевидно наличие в районен съд Македония.

Това сподели пред NOVA NEWS шефът на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев. По думите му до момента осведомителната преписка сред България и РСМ беше единствено официална.

„ До преди години получавахме информация за протичащото се в Скопие през медии в Москва, Вашингтон и други огромни международни организации. Нашите сътрудници от Македония също използваха тези източници, тъй като нямаха сътрудник в София, както и ние нямахме в Скопие. Обменът на информация сред двете страни беше фиктивен. Сега постигнахме договорености с шефа на МИА. Ще избираме една значима и забавна вест, а македонските сътрудници ще би трябвало да я разгласяват такава каквато е. Ние ще вършим същото. Най-често ще изпращаме вести, които считаме за забавни и такива, свързани с присъединяване на България в най-различни европейски формати. Нека видят какво е да си в Европейски Съюз. Акцентът ще бъде, че България е част от Европейски Съюз и сме повече от една национална страна. Ние сме част от нещо доста по-голямо”, изясни той.

Кирил Вълчев разяснява още, че в историята всичко е записано, като няма потребност да се пренаписват вчерашни вести.

„ В бюлетините на Българска телеграфна агенция от 1904 година, касаещи изявления за Македония, ясно е записано за български учебни заведения, Българската екзархия, българските войводи. Това са бюлетини освен на пратеници на Българска телеграфна агенция, само че се цитират и задгранични тогавашни организации. В историята всичко е ясно. Важно е да разберем, че не може да смениш новините от през вчерашния ден. Това би означавало да произведеш подправени новини”, добави Вълчев.

Във връзка с вандалския акт, при който бяха отстранени ленти от българското знаме от венците на гроба на Гоце Делчев в Скопие, Кирил Вълчев разяснява по този начин:

„ Дори и да се отстраняват ленти от българското знаме, историята няма да се промени. Ясно е, че Гоце Делчев е българин. В историята всичко е ясно, въпросът е какво вършим оттук насетне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР