С от 129 народни представители започна днешното заседание на парламента.

...
С от 129 народни представители започна днешното заседание на парламента.
Коментари Харесай

Парламентът с кворум от първия път, депутати отново се включиха онлайн

С от 129 народни представители стартира днешното съвещание на Народното събрание.
За втори следващ ден карантинирани и инфектирани с COVID-19 депутати от ръководещото болшинство се включиха посредством видео-връзка от у дома и даже от болничното си легло. Днес те бяха осем на брой, измежду които беше и ръководителят на Комисията по правни въпроси.
 С онлайн регистрации Народно събрание събра кворум, нов скандал ГЕРБ-БСП С онлайн регистрации Народно събрание събра кворум, нов скандал ГЕРБ-БСП
Заседанието на Народното събрание стартира с кворум от 121 депутати. За пръв път през днешния ден регистрацията беше осъществена според новите правила в прочие..
Опозицията от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи още веднъж не участваха в утринната регистрация.
Депутатите започнаха работа с чуване на здравния министър проф., който дава информация за ситуацията в страната и подхванатите дейности от здравните управляващи за противопоставяне на разпространяването на епидемията. Министърът среща депутатите с подхванатите ограничения за превъзмогване на недостига на някои медикаменти на пазара. За националната осведомителна система да COVID-19, министърът акцентира, че последният въведен в нея модул е за информация за болничните кревати, заети и незаети.
Реорганизацията на здравната система е най-голямото
предизвикателство пред екипа на Министерство на здравеопазването и страната като цяло, сподели министърът.
 Скандал в Народното събрание: Възможно ли е карантиниран народен представител да се появи на работа? (ВИДЕО) Скандал в Народното събрание: Възможно ли е карантиниран народен представител да се появи на работа? (ВИДЕО)
Имало ли е карантиниран народен представител в пленарна зала, с цел да се подсигурява кворума - Българска социалистическа партия ще попита публично здравният министър Костадин Ангел...
" Предвид заплахата за здравето на нацията се наложи да бъдат подхванати редица бързи и целенасочени ограничения за преструктуриране на здравната система, най-много на лечебните заведения за болнична помощ. Реорганизацията на здравната система е най-голямото предизвикателство, пред което се е изправял екипът на Министерство на здравеопазването и страната като цяло, а актуалната обстановка за бързо развиване на епидемията изисква дейности, чието навреме дейно осъществяване е от основно значение за опазване на живота и здравето на нацията. За активизиране на болничния потенциал в страната още при започване на епидемията през март бяха избрани лечебни заведения за лекуване и наблюдаване на пациенти с ", посочи още министър Ангелов.
Той уточни, че за ограничение са били анулирани плановите интервенции, женските съвещания, профилактичните прегледи. " През летните месеци беше създаден и импортиран в Комисията по опазване на здравето в Народното събрание План за организацията на работата и финансирането на лечебните заведения при оповестена изключителна епидемиологична конюнктура ", сподели министърът. Проф. Костадин Ангелов добави, че главната цел на този План е установяване на оперативни процедури за подготвеност според от развиването на епидемията от ковид и основаване на съответна организация за навреме предприемане на дейности за ограничение на резултатите от ковид.
Заседанието продължава с поименна инспекция на наличието на депутатите и кворума. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР