С остри критики сред министрите на земеделието на Г-7 в

...
С остри критики сред министрите на земеделието на Г-7 в
Коментари Харесай

Г-7 критикува остро спирането износа на пшеница от Индия

С остри рецензии измежду министрите на земеделието на Г-7 в Германия бе посрещнато решението на Индия да забрани износа на пшеница, заяви Агенция Франс Прес.

Според тях, сходни ограничения ще влошат още повече рецесията и покачващите се цени на суровините.

" Ако всички стартират да постановат ограничавания за експорт или да затварят пазари, това би влошило рецесията ", сподели немският министър на земеделието Джем Йоздемир на конференция в Щутгарт.

Глобалните цени на пшеницата се повишиха заради опасенията за доставките след февруарската инвазия на Русия в Украйна, която преди този момент представляваше 12% от международния експорт.
 Индия не разрешава износа на пшеница
Индия не разрешава износа на пшеница

Решението влиза в действие неотложно

Скокът на цените, остър от дефицита на торове и неприятните реколти, подхрани инфлацията в международен мащаб и породи страховете от апетит и обществени безредици в по-бедните страни.

Това също докара до опасения по отношение на възходящия протекционизъм след прекъсването на износа на палмово масло от Индонезия и решението на Индия на износа на пшеница.

Индия, вторият по величина производител на пшеница в света, съобщи, че фактори, в това число по-ниско произвеждане и внезапно по-високи световни цени, значат, че се тревожи за продоволствената сигурност на личните си 1,4 милиарда души.

Експортните покупко-продажби, контрактувани преди издадената в петък инструкция, към момента могат да бъдат изпълнени, само че бъдещите колета се нуждаят от утвърждение от държавното управление, се споделя в него.

Но износът може да се реализира и в случай че Ню Делхи утвърди претенции от други държавни управления " за облекчаване на техните потребности от продоволствена сигурност ".
 Индия се готви да стане водещ експортьор на пшеница
Индия се готви да стане водещ експортьор на пшеница

Досега имаше безпокойство за качеството й

В четвъртък Ню Делхи съобщи, че изпраща делегации в Мароко, Тунис, Тайланд, Виетнам, Турция, Алжир и Ливан " за изследване на опциите за увеличение на износа на пшеница от Индия ".

Не беше ясно дали тези визити ще се състоят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР