С още един месец се удължава срокът за забраната за

...
С още един месец се удължава срокът за забраната за
Коментари Харесай

Хинков: Удължава се срокът на забраната за износ на инсулин

С още един месец се удължава срокът за възбраната за експорт на инсулини и аналозите му, както и на антибиотици, предопределени за систематична приложимост в детска възраст. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков. 

 

В началото на ноември тази година министър Хинков издаде заповед за забрана на износа им, чийто период изтича в края на този месец. 

 

Очакваме да получим отговор на въпроса за какво, по наши данни, складовете на търговците на едро са цялостни, а тези лекарства липсват в аптечната мрежа. По думите му търговците чакат да изтече срокът на заповедта, с цел да могат да изнесат инсулина отвън страната. С риск да влезем в несъгласие с работата на Европейски Съюз удължаваме с още един месец периода на възбраната, сподели още той.

 

В този месец ще се извършат инспекции в складовете и ще бъдат подадени сигнали до държавните органи за това дали се нарушава наредбата, изискваща в границите на 24 часа, в случай че даден медикамент липсва, той да бъде обезпечен от притежателя на разрешението за приложимост, добави министър Хинков.   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР