С оптимизирането на противоепидемичните мерки настъпи нов период на превенция

...
С оптимизирането на противоепидемичните мерки настъпи нов период на превенция
Коментари Харесай

Три основни предпоставки за новите мерки за превенция и контрол на COVID-19

С усъвършенстването на противоепидемичните ограничения настъпи нов интервал на предварителна защита и надзор на епидемията от COVID-19, обяви Радио Китай.

През миналите три години ние успяхме с общи старания да спечелим скъпо време за реализиране на трите съществени предпоставки за новите ограничения за предварителна защита и надзор на COVID-19:

- Вариантът Делта се трансформира в Омикрон и патогенността му намалява;

- Бяха създадени задоволително медикаментите за лекуване на COVID-19, изключително медикаменти, създадени и патентовани в Китай;

- Беше приключена всеобща имунизация.

Въпреки непрестанните старания, появяването на Омикрон в края на 2021 година сътвори нови провокации пред Китай. Три седмици откакто Омикрон се трансформира в главен вариант, новопотвърдените случаи в Съединени американски щати доближиха 1,5 милиона на ден. В същото време Китай употребява скъпото време, с цел да имунизира 1,4 милиардно население. Чак досега, в който ние към този момент сме по-добре осведомени със заболеваемостта, знаем тъкмо коефициентите на тежки случаи и откакто разработихме медикаменти и приключихме всеобщата имунизация, едвам тогава коригирахме противоепидемичните ограничения. Това са трите години на битката на Китай с епидемията. От самото начало Китай избра път за битка с епидемията, друг от западните страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР