С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил глоба

...
С окончателно решение Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил глоба
Коментари Харесай

Глобиха бисквити “Белвита” с 236 000 лв. за реклама на бисквити с Гришо

С дефинитивно решение Върховният административен съд (ВАС) е удостоверил санкция от 236 431 лева за заблуждаваща реклама на “Монделийз България Холдинг ” – компанията производител на бисквити “Белвита ” за заблуждаваща реклама, оповестиха през вчерашния ден от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Проучването на комисията е още от 2014 година и е открило, че на фейсбук страницата си “Монделийз ” е разгласила фотоси на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е сложено логото “belVita Добро утро! ”, написа mignews.info.

Според Комисия за защита на конкуренцията държанието на “Монделийз ” не подхожда на добросъвестната комерсиална процедура тъй като върху фотосите на известните български спортисти Цветана Пиронкова и Григор Димитров е положила логото на марката “belVita Добро утро! ”, без те да са ангажирани като рекламни лица, без да е получено тяхното единодушие и даже без да са известени. Според Комисия за защита на конкуренцията по този метод потребителите са въведени в подвеждане, че спортистите промотират, предлагат и харесват бисквитите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР