С около 20% се увеличава целевата помощ за отопление. За

...
С около 20% се увеличава целевата помощ за отопление. За
Коментари Харесай

Увеличават целевата помощ за отопление с 20%

С към 20% се усилва целевата помощ за отопление. За задачата в бюджета на Агенцията за обществено подкрепяне за тази година са планувани 40 милиона лв. повече спрямо 2018-та. Променени са и критериите за отпущането на помощта. Целта е през новия сезон да бъдат подкрепени повече хора.


Семейство Христови от врачанското село Згориград живее с към 700 лв. месечно. Отопляват се на дърва. Всяка година вземат заем, с цел да си ги купят по-рано, преди да са поскъпнали.
Катя Христова: Дървата даде 800 лв. и за рязането за 6 кубика още 3 лв..
Семейството разчита на целевата помощ за отопление, с цел да погаси част от заема за дървата. Тази година помощта е увеличена с към 20%.
Катя Христова: За едно семейство е добре. Не единствено за мен, а и за другите които получават.
Целевата помощ може да се употребява и за отопление с ток, парно или природен газ. Тази година критериите за разпределяне на помощта са изменени. Така достъп до нея ще имат повече хора.
Румен Попински - специалист в Агенцията за обществено подкрепяне: Рисковите групи, които ще бъдат обхванати в по-широк обсег са - възрастни хора, които живеят сами, хора с увреждания и родители, които сами отглеждат децата си.
Прогнозите са, че през този отоплителен сезон получаващите целева помощ ще се усилят с към 40 000. По-трудно помощ ще получават фамилиите, чиито деца не вървят постоянно на учебно заведение.
Румен Попински - специалист в Агенцията за обществено подкрепяне: За да има право фамилията на този тип помощ, би трябвало да е с по-ниски приходи.
Целта на мярката е да се подтиква връщането на децата в учебно заведение. Заявления за разпределяне на целева помощ за отопление се одобряват до края на октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР