С около 10 стотинки за литър се е увеличила цената

...
С около 10 стотинки за литър се е увеличила цената
Коментари Харесай

За месец горивата във Велико Търново скочиха с 10 ст.

С към 10 стотинки за литър се е нараснала цената на главните типове горива във Велико Търново през последния месец, сподели инспекция на радио „ Фокус “-Велико Търново.

Големите вериги бензиностанции в региона държат междинна цена на бензин А95 от 2,16 лева./л. Това значи, че единствено за последния месец цената е скочила с 10 стотинки за литър – от 2,06 лева./л през април, на 2,16 лева./л през май.

Най-драстично е покачването при дизела - към този момент коства 2,19 лева./л, а през април цената му е била 2,08 лева./л. Увеличението за месец е с 11 стотинки за литър. Бензин А98 сега се продава са 2,45 лева./л. Предния месец е коствал 2,36 лева л. Покачването е с 9 стотинки за литър. Най-малко е нарастването на цената на газта – от 0,96 лева./л през април на 0,97 лева./л сега.

През март цената на газта доближи 1 лев, до момента в който в този момент тя е с 3 стотинки по-ниска. Единствено при метана се регистрира спад в цената с 1 стотинка за литър. В момента той се продава за 1,34 лева./л, до момента в който през предишния месец се е продавал за 1,35 лева./л.

Цените на множеството типове горива в региона са с 1 до 5 стотинки по-ниски от междинните за страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР