С около 1,4 милиарда лева повече се очаква да бъдат

...
С около 1,4 милиарда лева повече се очаква да бъдат
Коментари Харесай

Очакват се 1,4 милиарда лева повече за България в следващия програмен период

С към 1,4 милиарда лв. повече се чака да бъдат средствата за България през идващия програмен интервал – 2021-2027 година, по линия на кохезионната политика и европейските фондове. Първото за Европа обществено разискване на новата многогодишна финансова рамка се организира в София, в границите на конференцията “Перспективи за конвергенция и устойчиви райони след 2020 година ”, а кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините /НСРОБ/ Даниел Панов взе участие в влиятелния конгрес.

Предложената от Европейската комисия финансова рамка за кохезия за България, която е за интервала 2021-2027, доближава 10 милиарда евро – с 8% повече по отношение на сегашния програмен интервал.

Събитието бе част от календара на българското европредседателство и бе почетено от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на европредседателството Лиляна Павлова, районния министър Николай Нанков, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, високопоставени посетители от Европейска комисия, Комитета на районите, Европейския парламент и други

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че над 20 милиарда лв. са вложени в България по стратегиите от кохезионната политика на Европейски Съюз и акцентира значимостта й за свързаността на Европа. Премиерът отличи Националното съдружие на общините като доста добър сътрудник.

Кохезионната политика и новият бюджет на Европейския съюз бяха съществена тематика и на конференцията на Комитета на районите и Националното съдружие на общините – също събитие на високо равнище, част от календара на българското европредседателство. Даниел Панов и управлението на НСОРБ разискаха значимите за страната ни въпроси, свързани с кохезията, дружно с президента на Комитета на районите Карл-Хайнц Ламберц.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР