С огромно мнозинство Европейският парламент одобри търговското споразумение с Обединеното

...
С огромно мнозинство Европейският парламент одобри търговското споразумение с Обединеното
Коментари Харесай

ЕП одобри търговското споразумение с Обединеното кралство

С голямо болшинство Европейският парламент утвърди комерсиалното съглашение с Обединеното кралство. Евродепутатите гласоподаваха и съпътстваща резолюция, в която се излагат оценката и упованията на Народното събрание от съглашението.
В края на предходната година преговарящите от двете страни реализираха единодушие по съглашението, като то се прилагаше краткотрайно от 1 януари. Одобрението на Европейския парламент беше належащо, с цел да може то да влезе в действие за непрекъснато преди приключването на неговия период на 30 април.
Като показват запазването на мира на остров Ирландия като една от главните цели на Народното събрание при договарянето на бъдещите връзки, евродепутатите осъждат неотдавнашните едностранни дейности на Обединеното кралство и го призовават и да приложи напълно изискванията на споразуменията, които е подписало, в това число протокола за Ирландия и Северна Ирландия. 
Членовете на Европарламента показват страдание, че Англия не желае съглашението да обхване външната политика и политиката за сигурност и развиване, както и по тази причина, че не желае да взе участие в програмата „ Еразъм+ “ за продан на студенти.
В резолюцията парламентът дефинира Брекзит като „ историческа неточност “, защото никоя трета страна не може да се употребява със същите преимущества като страна-членка на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР