С обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 38-годишният И.Г. от село

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 38-годишният И.Г. от село
Коментари Харесай

Мъж от Варненско отива на съд за нападение над екип на Спешна помощ

С обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 38-годишният И.Г. от село Изворско отива на съд за това, че е предизвикал лека телесна щета на мъж, изпълняващ своите служебни задължения като водач на кола за спешна помощ,, научи Moreto.net. Той е притеглен в качеството му на обвинен за закононарушение по член 131, ал.1, т.1, пр.1, по отношение на член 130, ал.2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият живеел със фамилията си в село Изворско. На 4 декември 2020 година едно от децата в фамилията се почувствало зле и към 20,40 часа И.Г. позвънил на тел. 112, като изискал медицински екип да посети дома му. Няколко минути по-късно на място дошъл екип на Спешна помощ.

Още на влизане в дома на фамилията дежурната лекарка забелязала, че бащата на детето е използвал на алкохол. Той изявил искания към метода, по-който тя преглеждала пациента, обиждал, ругаел и отправял обети към дамата.

След като бил помолен да напусне стаята, мъжът излязъл на открито. На улицата пред къщата се намирала колата за спешна помощ, а вътре в нея - нейният лидер. И.Г. насочил агресивното си държание към водача, опитал даже да вземе очилата му, като се пресегнал през отворения прозорец на автомобила. Пострадалият се предпазил и опитал да избута нападателя с вратата на колата за спешна помощ. Слязъл, само че И.Г. не спирал с обидите и офанзивите и го блъснал мощно в региона на корема. Шофьорът на колата за спешна помощ забелязал, че лекарката излиза и тръгнал към нея, с цел да я защищити. Междувременно И.Г. съумял да му нанесе втори удар в корема.

Спешният екип подал сигнал за протичащото се и на място дошъл полицейски екип. И.Г. бил отведен в полицейското ръководство.

Предстои делото против 38-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане в Районен съд-Варна. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ до три години.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР