С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 30-годишният Х.Г.

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 30-годишният Х.Г.
Коментари Харесай

Мъж от Варненско отива на съд за причинена лека телесна повреда и закана за убийство на пътя

С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 30-годишният Х.Г. отива на съд за две закононарушения - по член 131, ал.1, т.12 по отношение на член 130, ал.1 и по чл.144, ал.3 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс. Мъжът предизвикал лека телесна щета на лидер на автомобил, с който влезнали в конфликтна обстановка по време на шофиране, и му се заканил с ликвидиране, като провокирал състоятелен боязън у пострадалия, оповестяват от прокуратурата за Moreto.net

До тези прояви на обвинения се стигнало след зародила конфликтна обстановка на пътя и леко пътно-транспортно произшествие с материални вреди. Докато Х.Г. се движел по бул. „ Владислав Варненчик “ в посока към центъра на града, в региона на автобусната спирка до ОУ „ Иван Рилски “, преимуществото му било отнето от лек автомобил, който се присъединил в придвижването от уширение, предопределено за престой на рейсове. Водачът му пресякъл пътя на управлявания от 30-годишният мъж автомобил и внезапно минал пред него. При тази маневра сред двете транспортни средства настъпило прикосновение – леко

Вторият лидер не прекратил придвижването си и траял напред, защото трафикът в този сектор на пътя бил натоварен. За това си решение той алармирал с ръката си обвинения да го последва, с цел да спрат на по-подходящо място, където да уредят въпроса по отношение на произшествието.

След като спрели, обвиненият слязъл от автомобила си, отишъл до другата кола и почнал да наскърбява и псува лидера й без да бъде предизвикан. Освен това обвиненият го заплашил с думите „ ще те убия “ и „ тебе жив няма да те оставя “. Мъжът от втория автомобил възприел по този начин отправената към него закана и се уплашил, че тя фактически може да бъде изпълнена, защото внезапно, както го обиждал, през отворения прозорец, обвиненият му нанесъл мощен удар с пестник в региона на лицето и от носа му потекла кръв. След това отворил предната лява врата и траял да се саморазправя, като почнал да го рита по цялото тяло. Така му нанесъл лека телесна щета, открита с медицински обзор малко по-късно.

Предстои делото против 30-годишния Х.Г. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период до 2 години или с пробация за нанесената лека телесна щета и с „ отнемане от независимост “ до шест години за заканата с ликвидиране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР