С общоевропейски правила със сигурност хаосът в туризма ще бъде

...
С общоевропейски правила със сигурност хаосът в туризма ще бъде
Коментари Харесай

Ангелкова: Сега е моментът да помогнем заедно, като изберем България това лято за своята късна почивка

С общоевропейски правила сигурно хаосът в туризма ще бъде по-малък, съобщи на ексклузивен брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

„ Сега е моментът дружно да помогнем на нашата страна, като изберем България това лято за своята въпреки и късна отмора, да я преоткрием и дружно да помогнем да се възвърне “, прикани Ангелкова.

Тя уточни, че въпреки всичко е оптимист за бъдещето на бранша, който е най-засегнат от рецесията, подбудена от разпространяването на ковид.

Министър Ангелкова заяви, че е създадена спешна стратегия за реклама. Там е вътрешният пазар и още веднъж приканвам да се избере България и българското Черноморие, уточни министърът.

„ На второ място са нашите прилежащи страни. Едва ли толкоз бързо ще се възвърне авиацията и постоянните полети, с цел да може да разчитаме на други дестинации “, уточни Ангелкова, отбелязвайки достъпността на съседките ни.

На трето място тя означи и европейския пазар. „ В непрестанен разговор сме с огромните туроператори, с които досега сме работили “, добави Ангелкова.

Друга съществена мярка е насърчаването на проведения туризъм и стимулиране на чартърите. Но това ще зависи от поетапното отваряне на границите и от опциите на бюджета. Ангелкова заяви, че към този момент има отправено предложение до Министерство на външните работи за облекчение на туристическите визи за жителите на Русия и Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР