С обещание за борба с олигархично-компрадорския модел на политическия небосклон

...
С обещание за борба с олигархично-компрадорския модел на политическия небосклон
Коментари Харесай

Нова лява коалиция със смела заявка, Жан Виденов изясни защо се връща в политиката

С заричане за битка с олигархично-компрадорския модел на политическия хоризонт се появи новата групировка „ Ляв съюз за чиста и свята република ". Най-изявеното име в нея несъмнено е това на някогашния министър председател Жан Виденов.
На конференция в Българска телеграфна агенция стана ясно, че той ще бъде секретар на организацията, само че и проектант на нейната политика.

Партията даде поръчка да изведе България от полуфеодалните връзки в страната. Целите пред обединението са да върнат на България същинската, чиста и свята република, да се борят за правдивост, взаимност за достолепието на хората, морал и честност в политиката.
Идеите на организацията пред медиите показа основоположникът й -Иван Атанасов.
, посочи Иван Атанасов.
Няма да бъдат водени диалози с Българска социалистическа партия
Атанасов съобщи, че левицата е разгромена и не е показана в последното Народно заседание. Коалицията има късмет да разбие олигархичния модел и публични връзки, който тормози България 30 години. Има опасност за България, за нейната териториална целокупност, остатъчен суверенитет и провокациите, които се оправят към Русия поради влошените връзки с всички прилежащи страни, акцентира Атанасов.
Коалицията е лява, събира комунисти, социалисти и социалдемократи. В нея влизат още изявени патриоти и като партии, и като персони. Коалицията е един другарски анонс към Русия, не желаят да има провокации. Ние съумяваме да представим една лява опция, друга от това., което съставлява Българска социалистическа партия и друга от обединението, която тя основава, безапелационен бе Атанасов.
Трябва да върнем в България цивилизованите индустриални връзки сред компаниите, бизнеса и жителите. Корупционната среда би трябвало да бъде изкоренена, паралелната стопанска система, рекетът от паразитното чиновничество и голямото неравноправие в страната, са другите съществени проблеми съгласно Атанасов.
Той запита къде е ДАНС, къде са службите за сигурност и вместо с това да търсят парите на страната, са се занимавали с политически поръчки . Има ли потребност от такива структури, недоумява Иван Атанасов.
Служебното държавно управление няма право да трансформира позицията на България по отношение на Република Северна Македония, уточни още той.
.
В обединението влизат Социалистически партия „ Български път “, Политическа партия „ Българска прогресивна линия “, Политическа партия „ Възраждане на отечеството “ и Партия на Българските комунисти . Всички те се обединили към решение за основаване на предизборна коалиция за Ляв съюз за чиста и свята република за идните предварителни парламентарни избори на 11 юли. Коалицията е консолидация на левите и патриотични сили в името на запазване на суверенитета на България, запазване на Конституцията, морала и отговорността в политиката. Открити са за взаимоотношение с всички прогресивни сили.
" Българска прогресивна линия " беше представлявана от Красимир Янков . Той съобщи, че да се уточни Бойко Борисов за зложелател не е задоволително да бъдеш в левия набор. Не е лява политика унищожаването на държавни предприятия, не е лява политика фотография с една козичка, не е лява политика да бъде изведена парламентарната група от съвещанието на Народно събрание, когато се гласоподава Законът за концесия. Левите политики се пазят от хора с ляво мислене, лявото политическо пространство е свободно и не одобряваме да е забутано в ъгъла, безапелационен бе Янков.
Думата взе и Емил Миланов, представител на Национално придвижване „ Русофили “ , който  съобщи, че обединението ще следи деликатно отношението към Русия, всички порочни дейности, които подхваща страната и ще се борят за възобновяване на положителни приятелски връзки с съветската страна. България и Черноморският басейн би трябвало да бъдат зони на мира, настоя Миланов. Лидерът на сдружението Николай Малинов не участва, тъй като не е съумял да се върне в страната.
„ Ние крепко вървим към сериозен ляв съюз, който да запълни празното пространство в Народното събрание и която да промени шахматната политическа дъска в България “, посочи Емил Миланов.
Вниманието на медиите беше ориентирано главно към Жан Виденов, който разгласи, че в никакъв случай не се е крил.
Това, което е предизвикало Жан Виденов и го е предиздвикало да се върне в политиката са актуалните политически водачи и лица, поради които желае да върне доверието на хората в политиката.
Подкрепа за Румен Радев
Коалицията „ Ляв съюз за чиста и свята република ” ще поддържа президента Румен Радев за втори мандат на идните президентски избори, разгласи Виденов.
Въпреки изразената поддръжка на обединението към президента,
Той оцени президентството като единствената конституционна институция в същинския си тип. След президентските избори ще бъдат решаващите парламентарни избори , безапелационен бе той.
Бойко Борисов е предишното, а Слави Трифонов ще избяга
Бойко Борисов е в предишното и има да се оправя с историята, уточни някогашния министър председател, като чака Слави Трифонов да избяга от политиката.

 Виденов се завръща в политиката като секретар на „ Ляв съюз за чиста и свята република ” Виденов се завръща в политиката като секретар на „ Ляв съюз за чиста и свята република ”
Бившият министър председател Жан Виденов става учредителен секретар на коалиция „ Ляв съюз за чиста и свята република ”, която ще орис...
За Ахмед Доган
Резултатите от активност на подправени провокатори в миг на Конституция, подправени, ръководени от службите – резултатът е относително добър, тъй като към момента съществуваме. Върхът на Ахмед Доган би бил България да е на части, отсече Жан Виденов, който акцентира, че Движение за права и свободи е противоконституционна.
Бъдещето

За бъдещето Виденов си пожела, че би трябвало да се познаят и харесат един различен патриотите в страната. Може би предстоят последни борби, чака той.
Антиконституционно е подслушването, разяснява Жан Виденов тематиката с подслушванията на политици. „ Да ви имам Конституционният съд. Това не е Конституционен съд, за който мечтаехме в Конституцията – това е срам. Виновно е извращението в Конституцията “, безапелационен бе той.
Жан Виденов се смята за един от най-непредставеният човек по отношение на мислене и родолюбец. Първата такава опция му се отдава с обединението „ Ляв съюз за чиста и свята република ”. Сега е времето да се върна, откакто било забравено изявлението при Кеворк Кеворкян, в Правен свят и в останалите медии, аргументира се той за завръщането си в политиката. Длъжностите, които можел да заема не му били препоръчани.
 Жан Виденов се завръща в политиката Жан Виденов се завръща в политиката
Жан Виденов обмисля своето завръщане в политиката с нова лява групировка. Това декларира някогашният министър председател пред изданието " Пловдив Прес ", кат...
Защо е напуснал Българска социалистическа партия
Виденов напуснал Българска социалистическа партия през 2000-та година, когато Ахмед Доган предложил на баница да яде Иван, само че и Жан за едни бъдещи президентски избори. От 2001 година не е дал своя вот на кметски избори и не е пропагандирал. Според него цялата тактика на Бойко Борисов не ставала, когато издигнал Цецка Цачева за кандидат-президент.
Ситуацията е извънредно сериозна, предизвести някогашният министър председател и добави, че в исторически подтекст има реваншизъм към Българска социалистическа партия. Няма да се занимавам с Българска социалистическа партия и толкоз, посочи той.
Заниманието му в отсъствието от политиката - преподаване
Той изясни, че е имал 10 000 студенти, на които е отговарял всички въпроси. Всички били влюбени в него, по 1-2 студенти късал на изпит. Виденов изпълни, че дал доста изявленията, които се цитирали и през днешния ден. Аз съм не политически, а исторически специалист и обединението на перестройката свършва пред очите ни, уточни той. В момента се чудим какво ще вършим, тъй като предстоят рецесии и нищети. Всеки е доброжелателен, само че тежък измамник, посочи Жан Виденов.
В практическата политика Жан Виденов не е взел участие по никакъв метод, а я е описвал, оценявал и анализирал в профил за българската история. Аз съм по истините и по обстоятелствата, уточни още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР