С новият автомат АК-19 , използващ патрони по стандарт на

...
С новият автомат АК-19 , използващ патрони по стандарт на
Коментари Харесай

Калашников предлага на пазара нов автомат с натовски патрони

С новият автомат АК-19, употребяващ патрони по стандарт на НАТО (5,56х45 мм), стрелецът се уморява по-малко заради ниското тегло на оръжието, сподели за РИА Новости Владимир Онокой, шеф на дирекцията за военно-техническо съдействие на " Калашников ".

Както компанията осведоми по-рано, новото леко стрелково оръжие ще бъде показано за първи път в чужбина на ревюто IDEX-2021, което ще се организира в Абу Даби на 21-25 февруари. Вече са получени няколко заявки от задгранични клиенти за AK-19. Автоматът е основан на автомата АК-12, който към този момент е на въоръжение в съветската войска.
 Калашников пуска пушка с компютър и камера за хипстъри
Калашников пуска пушка с компютър и камера за хипстъри

MP-155 Ultima ще коства към 1400 евро и ще може да записва всяко придвижване на стрелеца

" Настоящият дизайн на AK-12 даде опция да се обезпечи минимално допустимо тегло, като в същото време се резервира нужната издръжливост и надеждност. Обикновено автоматите с съвременно в допълнение съоръжение са много тежки, стрелецът се уморява по-бързо, само че с AK- 19 няма такова чувство ", сподели Онокой.

Той означи, че това не е първото автоматизирано стрелково оръжие на концерна за боеприпасите на НАТО, препоръчано на интернационалния пазар. " Първият опит за основаване на автомат " Калашников " с патрони по стандарта на НАТО се състоя при започване на 90-те години. Автомати АК-101 и АК-102 бяха основани за нови пазари. Процесът не беше елементарен - за тестване бяха нужни непознати патрони, които не бяха елементарно за приемане по това време. Такива автомати са доставени в редица страни ", - сподели представителят на концерна.

" Калашников " щурмува пазара на електрически автомобили

Това са желанията на новия притежател на компанията

Онокой означи, че поръчки да пазаруване на АК-19 започнаха да постъпват още преди приемането на главната версия на АК-12 за съветските въоръжени сили. " Следователно беше належащо създаването на експортна версия и беше допустимо да се вкарат детайли, които се появиха вследствие на огромна военна интервенция на АК-12: нов, лек и ергономичен пригодим приклад, нов диоптричен мерник, бързо свалящ се ауспух ", означи експертът.

" Калашников " прави нов автомат по стандарти на НАТО (Видео)

Щурмовото оръжие употребява патрони с диаметър 5,56 милиметра

Той добави, че патронът на НАТО диаметър 5,56х45 мм и съветският патрон 5,45х39 мм, които се употребяват в главната версия на щурмовата пушка АК-12, са доста сходни по характерности.

" Основният фактор при избора на патрон е стопански и логистичен, защото, без значение какъв брой добър е автоматът, армията няма да премине към нов арсенал поради самата проба ", добави представител на компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР