С нови, по-високи такси за най-масовите услуги, ще ни сурвакат

...
С нови, по-високи такси за най-масовите услуги, ще ни сурвакат
Коментари Харесай

Сурвакат ни на банкоматите за ЧНГ. С колко се вдигат таксите за теглене?

С нови, по-високи такси за най-масовите услуги, ще ни сурвакат банките от Нова година.

Една от тях – Банка ДСК, разгласи, че от 4 януари тегленето на кеш от банкомат на друга банка ще коства 1.50 лв. при остаряла такса 1.20 лв.. За тези, които теглят пари от АТМ на Банка ДСК, смяна няма да има и интервенцията ще коства 0.30 лв..

Хората, които имат дебитни карти на Райфайзенбанк, също ще платят 30 стотинки за изтегляне от устройство на банката. Получаването на пари в брой от АТМ на друга банка в страната пък коства 1,30 лв..

Таксите, налагани на притежателите на дебитни карти от Първа капиталова банка (ПИБ) за изтегляне от банкомат съответстват с тези на Райфайзенбанк.

Тегленето на пари от кредитна карта на ПИБ обаче към този момент е с закрепена сума. Кешът от банкомат на банката коства 7 лева, а от непознат – 8 лв..

Клиентите на Обединена българска банка (ОББ) също заплащат по 30 стотинки за изтегляне от АТМ устройство на банката, а при потреблението на „ непознати “ банкомати, таксата е 1.20 лв..

Собствениците на кредитни карти от ОББ теглят пари от банкоматите на банката против 4 лева и 3% от сумата, а на непознати АТМ – против 5 лева плюс същия % от сумата.

Тегленето на кеш от банкоматите на Уникредит Булбанк също ще се заплаща – 0.30 лева, а от машини на други банки в България и Европейското икономическо пространство таксата скача на 1.50 лв..

Хората, решили да теглят пари от кредитната си карта на банкомат на Уникредит ще бъдат таксувани с 1,5 евро плюс 1,5% от сумата, а на подобен на друга банка – с 4 евро и 2,5 %.

И картодържателите с дебитни карти на Пощенска банка заплащат 30 стотинки за изтегляне на пари от АТМ-устройство, благосъстоятелност на банката. Тези обаче, които не съумеят да намерят банкомат на същата банка се бъркат с 1,20 лева за изтегляне.

Отделно от тези такси, всички банкови сметки, към които е издадена картата, имат и месечна такса за обслужване, която в другите банки варира от 2 до 10 лв..

Що се отнася до справките за наличност по сметката, получавани посредством банкомат – таксите ще доближат 1 лев – немалка сума, против която се получава само информация за наличността по сметката ви.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР