С нов формат, слаб интерес и критики за погазване на

...
С нов формат, слаб интерес и критики за погазване на
Коментари Харесай

С напрежение и критики суперкупата на Испания се пренася в Саудитска Арабия

С нов формат, слаб интерес и рецензии за тъпчене на човешките права суперкупата на Испания се насочва към Саудитска Арабия. За пръв път първенецът ще бъде излъчен в минитурнир сред четири тима, като азиатската страна ще одобри конкуренцията в идващите три години в договорка на стойност 120 милиона евро.

Програмата ще открият носителят на купата " Валенсия " и " Реал " (Мадрид), които играят в 21 ч. В другия полуфинал първенецът " Барселона " среща " Атлетико " (Мадрид) в четвъртък. Финалът е в неделя, като мачовете ще бъдат излъчени по " Би Ти Ви екшън ".

В навечерието на шампионата вниманието беше ориентирано към избора на Саудитска Арабия за хазаин. Суперкупата на Испания е следващият конгрес, който страната " купува " в опита си да заеме водещи позиции в спорта. Наскоро страната одобри огромния боксов мач сред Антъни Джошуа и Анди Руис, суперкупата на Италия, а в бъдеще ще провежда шампионат по снукър.

Провеждането на шампионата в страна, в която се погазват човешките права, провокира вълна от рецензии. Испанската държавна телевизия RTVE отхвърли да се включи в наддаването за правата за лъчение, а от организацията с нестопанска цел за отбрана на правата на индивида " Амнести интернешънъл " приготвят кротичък митинг пред посолството на Саудитска Арабия в Мадрид в сряда.

 С напрежение и рецензии суперкупата на Испания се придвижва в Саудитска Арабия
© Reuters

Надпреварата сътвори напрежение и по високите етажи на испанския футбол, като управлението на Ла Лига упрекна федерацията в двоен стандарт. Дълго време Испанската футболна лига се пробва да прокара концепцията за провеждането на мач от шампионата в чужбина, само че до момента федерацията осуетяваше проектите и точно тя стои зад утвърждението на договорката за суперкупата със Саудитска Арабия.

" Футболът се развива, без значение дали желаеме или не. Разбираме, че почитателите не могат да си разрешат пътуването и ще се опитаме да донесем трофея при тях ", сподели треньорът на " Валенсия " Алберт Селадес.

Думите му пристигнаха по отношение на дребното почитатели от Испания, които ще дойдат да поддържат четирите тима. Въпреки че двата полуфинала са съвсем изцяло разпродадени, отборите оповестиха, че прекомерно малко са декларираните билети от фенклубовете.

Atletico Madrid have reportedly only sold 50 tickets for their Spanish Super Cup semifinal against Barcelona in Saudi Arabia. pic.twitter.com/TFwM3hDmcD
— ESPN FC (@ESPNFC) January 3, 2020

Заявките от " Валенсия " са едвам 26, а продадените билети от " Атлетико " са 50. Тимът от Мадрид даде обещание да покрие цената на пропуските на почитателите си в полуфинала, като ще го направи и за финала, в случай че тимът стигне до разногласието за купата.

Съответно по 600 и 300 са поръчките за билети от почитателите на " Реал " и " Барселона ", като това е едвам 9% от пропуските, които бяха предоставени за систематизиране от клубовете.

Вероятно причина за нежеланието на почитателите да участват на шампионата е скъпото пътешестване, като самолетните билети и отсядането в Саудитска Арабия за няколко дни надвишава 1000 евро. От друга страна, конкуренцията ще пропуснат някои основни фигури като Карим Бензема, Еден Азар, Марк-Андре тер Щеген, Диего Коста и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР