С неясно каква цел екоминистърът Нено Димов бави с процедурни

...
С неясно каква цел екоминистърът Нено Димов бави с процедурни
Коментари Харесай

Нено Димов мотае делото по жалбата си за парк Пирин

С неразбираемо каква цел екоминистърът Нено Димов бави с процедурни хватки и смешни дейности заведеното дело по негова тъжба против решението на Върховния административен съд (ВАС), че проектът за ръководство на националния парк " Пирин " предстои на екологична оценка.

В четвъртък трябваше да се състои съвещанието на последната инстанция на Върховен административен съд по правосъдния спор би трябвало ли такава оценка, стартират от Коалиция " За да остане природа в България “ – WWF и Асоциация на парковете в България през март 2017 година Три разнообразни правосъдни състава потвърдиха нейната нужда, само че Нено Димов се възползва от последната опция да апелира. Документите по делото обаче са ясни и действително това съвещание би трябвало да постави завършек на сагата в употребява на природозащитниците.

Нено Димов обаче е отдръпнал пълномощните на тримата юрисконсулти по делото и е издал заповед за отпуск на четвъртия правист, с който ведомството разполага. Самият той е показал пред съда тридневен болничен лист, публикуван в сряда. Поставената му диагноза е стомашно разстройство, което няма по какъв начин да се потвърди дали е по този начин и при такива недоволства джипитата незабавно издават болнични.

Съдът не е насрочил нова дата за разглеждане на жалбата на Нено Димов. Такава може да бъде избрана и след няколко месеца, разяснява пред Mediapool ръководителят на Асоциацията на парковете в България Тома Белев, който е измежду страните по делото. Според него единствената цел на министъра на околната среда и водите е да бави оптимално дълго крайното решение по делото чисто имиджово, защото застъпва мнението, че екооценка на проекта за ръководство на парка не е нужна.

Белев разяснява още в обява във Facebook, че излизайки в болничен Нено Димов не е упълномощил някой от своите заместници да го съставлява пред съда, каквато законова опция има.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР