С нетърпение чакаме любимите си сериали. Също с такова вълнение

...
С нетърпение чакаме любимите си сериали. Също с такова вълнение
Коментари Харесай

Какво казват любимите ни сериали за нас

С неспокойствие чакаме обичаните си сериали. Също с такова неспокойствие броим дните, след които ще стартира новия сезон. Нетърпеливи сме и за това да забележим своите обичани герои. Вълнуваме се какво ще им се случи. В тези случаи нямаме потребност даже от мението на психолози, тъй като елементарно сами преценяме, че сме се пристрастили.

Специалистите въпреки всичко настояват, че при някои хора в действителност прочувственото обвързване с обичаните им герои се приближава по плътност на възприятията с това към действителни хора. При някои даже ги надминава!
Изследване: Защо НЕ бива да гледаме телевизия
Голямата обич към малкия екран води до утежняване на когнитивните функционалности и намаляване на размера на сивото вещество, предизвестяват америк...

Ако кажем обаче, че това е единствено метод да компенсираме изчезналото ни в живота, такова умозаключение ще е много незадълбочено.

Има хора, нуждаещи се да гледат любовни сериали, защото не им върви в любовта. Но пък има и такива, които обичат филми на ужасите - това надали значи, че им липсват ужаси в живота. Причините сигурно са многопластови.

Различават се за обособените хора, само че при всички положения е реалност, че пристрастяването към обичан сериал все по-често се среща. Технически аргументите за този феномен е шансът постоянно и когато и да е да го гледаш, да намираш и пропуснатите серии и да харесваш нови сериали, за които другояче нямаше да знаеш, че съществуват. Можеш да изгледаш единствено за няколко дни всичките му минали сезони.

Не би трябвало да забравяме и почитател групите, където се разискват разнообразни елементи от действието, а също и от живота на актьорите. По този метод даже сериал, предаван един път седмично за час, е източник на забавление за нас в продължение на доста часове дневно. Точно тази опция - да се удължава времето, в което кино лентата ни дава наслаждение, покачва и нашата взаимозависимост.
Защо гледането на спорт е потребно?
Изследванията демонстрират, че при възрастните хора, които интензивно гледат спорт, рискът от появяването на меланхолия при е по-нисък. Това заключе...

Сериали, величаещи дамите, които са майки, съпруги и построяват кариера притеглят повече женска аудитория. Те демонстрират, че може да се оправиш с всичко. Според психолозите дават кураж, че ще се оправим с всички компликации, неприятности и провали в живота.

Политическите сериали също са доста гледани. Хората изпитват боязън от терористи, офанзиви и войни. Психолозите считат, че хората употребяват сериалите като източник на информация за заобикалящия свят.

Сериалите за приятелки демонстрират търсенето на любовта и силата на другарството, оцеляващо все пак.

Сериалите за свръхестествени феномени задоволяват нашата нужда да имаме вяра, че съществува освен това от света, който е към нас, че има други същества и други измерения.
Плюсовете от гледането на сериали
В днешния свят на малкия екран имаме опция да прекарваме свободното си време в гледане на разнообразни сериали, вариращи от комедии, прочие..

Екшън сериалите ни дават нужната доза адреналин, която липсва в живота на някои хора.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР