С необичайно топло време изпращаме месец април. Но минималните температури

...
С необичайно топло време изпращаме месец април. Но минималните температури
Коментари Харесай

Захлаждане, валежи и гръмотевици през новата седмица

С извънредно топло време изпращаме месец април. Но минималните температури през днешния ден са в доста необятни граници - от едвам 3° в Казанлък и 5° в Пловдив, Чирпан и Стара Загора, 9° в София до 14° в Русе и 16° във Враца.

В по-голямата част от страната ще се задържи слънчево, само че дружно с топлия въздух продължава и преноса на необитаем прахуляк и атмосферата над страната ще бъде замътнена. Прогнозите са най-завишена, само че в границите на допустимите правила, да бъде концентрацията на фини прахови частици в Западна България и в югоизточните елементи от страната.

Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София към 26°, по Черноморието от 16° по най-северното крайбрежие до 26° по южното. Ще духа слаб, на север от планините и в източните региони, в това число и на морския бряг мерен вятър от юг-югозапад.

През нощта вятърът ще отслабне. Минималните температури на следващия ден ще са сред 9° и 14°, в София към 11°. Максималните ще останат без смяна с доста по-високи от нормалните за началото на април - сред 25° и 30°, в София към 26°. Ще бъде слънчево, след обяд със слаб до сдържан южен вятър. С него преносът на сахарски прахуляк над страната ще продължи.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието . Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са от 18° по Северното Черноморие до 27° по Южното. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево, само че прохладно ще бъде в планините , с сдържан, по билата краткотрайно мощен вятър с посока от югозапад, който вечерта още ще се усили.

Ветровито ще бъде в цялата страна във вторник . Облачността ще се усилва и тук-там след обяд и през нощта против сряда ще превали и прегърми, а дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса.

В сряда захлаждането ще продължи, само че ще бъде слънчево. Превалявания и гръмотевици се чакат още веднъж в четвъртък, към и след обяд.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР