С необичаен старт - физзарядка, тръгна учебният ден в Професионалната

...
С необичаен старт - физзарядка, тръгна учебният ден в Професионалната
Коментари Харесай

Вижте как в Електротехникума отбелязаха Европейския ден на с...

С необикновен старт - физзарядка, потегли образователният ден в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в Пловдив през вчерашния ден. Още по-необикновено продължи - учениците въодушевено боядисваха оградата, почистваха двора, освен това с разделно изхвърляне на отпадъците, и изиграха цялостен волейболен шампионат против учителите си.

Битката бе доста оспорвана, само че почтена, и спечелили с 25 на 23 точки излязоха преподавателите. Така пловдивското школо означи Европейския ден на спорта в учебно заведение. Координираща организация на събитието е BG Бъди деен.

Денят бе образователен, а всички начинания се организираха в междучасията, часовете по физическо образование и спорт или час на класа, обясниха от управлението на учебното заведение. ПГЕЕ не за пръв път се включва в Европейския ден на спорта, като два пъти до момента е ставала регионален първенец.



В другите действия ​участваха над 850 възпитаници. Според предварителния проект гимназистите трябвало да боядисат единствено част от оградата, към централния вход. Така се увлекли в заниманието си обаче, че се наложило да им обезпечат спомагателни кофи с багра.

Сега огромна част от преградните решетки светят в свежи цветове. В другото междучасие съумели да изпразнят и сортират желязното сърце, в което събират пластмасови капачки за друга благородна самодейност „ Капачки за бъдеще “.

Междувременно учебният психолог организира екобеседа на тематика " Разделно събиране на отпадъците ". А за край учениците направиха неповторим флашмоб ​- изписаха с телата си логото на гимназията, описват от ПГЕЕ.



Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР