С не толкова значителни размери, но пък с остри щипки,

...
С не толкова значителни размери, но пък с остри щипки,
Коментари Харесай

Скорпион стресна пловдивчани в Стария град

С не толкоз обилни размери, само че пък с остри щипки, скорпион стресна пловдивчани в Стария град в Пловдив.

За изненадващата среща с черното скорпионче, обичащо да си похапва щурци, хлебарки, брашнен и кралски червей, заяви читателка на Безгръбначното най-спокойно се било настанило в кофата за вода, откъдето изпълзяло и паникьосало дамата. След като отминал първичният стрес, тя безстрашно извадила телефона и го снимала.



Този тип скорпион не е от най-отровните, т.е не е рисков за индивида, въпреки всичко не рискувайте и постоянно бъдете деликатни при " близкия контакт " с гадината! Винаги съществува риск от алергия към някой от ензимите на отровата му или самото животно да се нарани при офанзива и да счупи жилото си в кожата ни.

Скорпионите са разред безгръбначни животни с осем крайници, принадлежащи към клас Паякообразни. Най-малките екземпляри, като мексиканския Typhlochactas mitchelli, имат размери не по-големи от 9 mm, а най-големите, като индийския Heterometrus swammerdami, доближават до 23 cm на дължина и тегло към 56 грама.

Скорпионите са доста устойчиви на радиоактивни лъчения, множеството от тях не пият вода през целия си живот, и могат прекомерно дълго време да устоят на апетит (някои до година и половина) и да останат живи.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР