С навлизането в дигиталната ера и използването на все по-малко

...
С навлизането в дигиталната ера и използването на все по-малко
Коментари Харесай

Печатането на пари вече не е толкова печелившо

С навлизането в цифровата епоха и потреблението на все по-малко кеш, печатането на пари към този момент не е толкоз доходоносно както преди. Най-голямата печатница на банкноти в света – De La Rue изясни това с финансовите си доклади тази седмица. В тях компанията отбелязва, че търсенето на банкноти пада до най-ниското си равнище от две десетилетия насам.

Търсенето на банкноти е на най-ниските равнища от повече от 20 години, което води до невисок портфейл от поръчки през идната финансова година “.

Това уточни в мнение до Лондонската фондова борса 210-годишната компания. De La Rue печата банкноти и доставя първични материали за физически пари в 140 страни, в това число Обединеното кралство, Тайланд и Катар.

Сега компанията чака нейната поправена оперативна облага за цялата фискална 2024 година да бъде към 20 милиона паунда - на половина на предходните ѝ прогнози.

Предизвикателството сега е, че просто няма задоволително търсене, с цел да бъдем там, където желаеме да бъдем, което е разочароващо “, сподели Клайв Вашер, основен изпълнителен шеф на De La Rue, пред Reuters.

Централните банки разграбиха банкноти по време на пандемията, само че в този момент работят със запасите, сподели De La Rue през ноември 2022 година

Не оказва помощ и фактът, че актуалната банкнота – огромна част от която е направена от полимер – устоя доста по-дълго от хартиените банкноти. Английската централна банка пресмята, че нейните полимерни банкноти, създадени от De La Rue, устоят минимум два пъти и половина повече от хартиените.

De La Rue сподели в сряда, че разисква с банките изменение на изискванията за кредитиране, които ще вземат поради преразгледаната вероятност на компанията и по-високите лихвени проценти.

Предупреждението за облагата на компанията в сряда изпрати цените на акциите на De La Rue с към 20% надолу. От началото на годината до момента скъпите бумаги на компанията се търгуват с 50% по-ниско до 39 паунда.

Компанията затваря индустриални линии и редуцира работни места в последните години, защото търсенето на пари в брой се забави през 2015 година заради повишаването на мобилните интернет основани заплащания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР