С научна конференция „Право и общество в (пост) пандемичния свят“

...
С научна конференция „Право и общество в (пост) пандемичния свят“
Коментари Харесай

Правно-историческият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ `отбеляза 30-годишнината си

С научна конференция „ Право и общество в (пост) пандемичния свят “ Правно-историческият факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ означи 30-годишнината от основаването си.

Научният конгрес бе открит от доцент доктор Снежана Ботушарова. Тя означи, че Правно-историческият факултет е един от потвърдено най-престижните просветителни и научни институции, привлекателен център за студенти, докторанти и преподаватели от страната и чужбина. Доц. Ботушарова не скри вълнението и насладата си, че открива конференцията и благодари, че 30 години е част от неповторимия научен свят.

Ректорът на университета проф. доктор Борислав Юруков поздрави управлението на Правно-историческия факултет за напъните, които поставя през годините за развиването на факултета и пожела на участниците ползотворна и сполучлива работа.

Приветствия към гостите насочи и деканът на факултета доцент доктор Николай Марин. Той означи, че в построяването и одобряването на Правно-историческия факултет стои трудът на стотици преподаватели, на администрацията, на хиляди студенти и на стотици докторанти. Доц. Марин акцентира и значимата роля на деканите през годините – проф. доктор Траян Лялев, проф. доктор Александър Воденичаров, проф. доктор Софка Матеева и проф. доктор Габриела Белова.

„ В дни като днешния достиженията и резултатите разрешават да се направи основателният извод, че факултетът се утвърждава все по-категорично като едно от средищата на обучение, просвета и научни проучвания, за съчетаване на теорията и практиката.

Впечатляващ е приносът на факултета в образуване и присъединяване на обществени разисквания на законопроекти “, сподели доцент Марин. Той означи, че несъмнено позитивно самопризнание за активността на факултета са високите оценки на акредитация, сполучливата реализация на възпитаниците на факултета и възходящият интерес към най-високата просветителна степен, каквато е докторантското образование.

Поздравления към участниците и във връзка юбилея сервираха още Илко Стоянов – кмет на Община Благоевград, доцент доктор Диана Ковачева – омбудсман на Република България, проф. доктор Владислав Чаплински – дълготраен шеф на Института за страната и правото при Полската академия на науките и учител по интернационално обществено право във Варшавския университет,

Катя Бельова – ръководител на Окръжен съд – Благоевград, Мария Тодорова – ръководител на Административен съд –Благоевград, полковник Митко Балтов – пълководец на Трето бригадно командване, господин Анселмо Капороси – основен шеф на Италианската комерсиална камара в България и проф. доктор Маркус Вийн – началник на департамент „ История и цивилизации “ в Американския университет в България.

В конференцията с отчети участваха представители на ЮЗУ „ Неофит Рилски “, Българския червен кръст, Главна дирекция „ Изпълнения на наказванията “, Института за страната и правото към Българска академия на науките, Нов български университет, Академия на Министерство на вътрешните работи, УниБИТ, ПУ „ Паисий Хилендарски “, УНСС, Бургаския свободен университет, Висше учебно заведение по сигурност и стопанска система и други Научните отчети ще бъдат оповестени в юбилеен алманах.

Празничната стратегия продължи с разкриване на галерия, проследяваща развиването на факултета. Тя бе открита от заместник-декана на Правно-историческия факултет доцент доктор Валентин Китанов.

По мотив годишнината на Правно-историческия факултет са получени приветствени адреси от Министерството на защитата, Комисията за отбрана на дискриминирането, Областна администрация – Благоевград, Национална компания „ Индустриални зони “, Общински съвет – Благоевград, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Перник, от деканите на всички факултети на ЮЗУ „ Неофит Рилски “, от висши учебни заведения в страната други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР