С национална възпоменателна церемония Германия почете близо 80-те хиляди жертви

...
С национална възпоменателна церемония Германия почете близо 80-те хиляди жертви
Коментари Харесай

В Германия запалиха свещи в памет на починалите в Covid пандемията

С национална възпоменателна гала Германия уважи близо 80-те хиляди жертви на коронавирусната пандемия. Германците възпламениха по една свещ на прозорците си, а в Берлин президентът Щайнмайер, канцлерът Меркел и ръководителят на Народното събрание Шойбле участваха в тържествено възпоминание в църквата „ Кайзер Вилхелм “.

На церемонията в столицата участваха и родственици на умряли. Кметът на Берлин Михаел Мюлер и представители на целия дипломатически корпус също участваха в църквата.

Щайнмайер прикани немското общество за още старания, с цел да защищити съгражданите си от големи загуби. Към роднините на умрелите сервира най-искрените си съболезнования.

„ Пандемията остави дълбоки рани, изтощени съм от заболяването и спорим кой е най-правилният път, само че е належащо още един път да се откъснем от ежедневните си проблеми и разногласия, да се концентрираме в най-важното и да осъзнаем каква покруса се случи “, прикани президентът.

Роднини на умрелите описаха за последните дни на своите близки и каква дълбока бездна е отворила пандемията в живота им. Дъщери, съпруги, татковци и майки споделиха за загубата си и възпламениха по една свещ в памет на всички починали. „ Не сте сами в тъгата си “, сподели Щайнмайер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР