С натоварените графици, които имаме, все повече хора се затрудняваме

...
С натоварените графици, които имаме, все повече хора се затрудняваме
Коментари Харесай

Как да спим по осем часа на вечер

С натоварените графици, които имаме, от ден на ден хора се затрудняваме да спим целесъобразните от седем до девет часа всяка вечер.

Скорошно изследване открива, че огромна част от популацията не спи задоволително, а това може да окаже пагубно въздействие върху здравето ни.

Негативните резултати от лишаването от сън върху здравето ни са физиологични и психически.

Недостатъчният сън усилва риска от високо кръвно налягане, сърдечни болести, затлъстяване и диабет. Освен това дребното часове спане се отразяват и да настроението ни и засягат концентрацията и способността ни да формираме мемоари.

Липсата на сън може да навреди на взаимоотношенията ни и да усили тревогата.

За да се избегнат негативните последствия от недоспиването, е хубаво да си осигуряваме най-малко осем часа на денонощие. Ако и вие имате проблеми с това, вижте някои препоръки, които ще ни оказват помощ да го реализираме, даже всекидневието ни да е прекомерно забързано, поучават от Business Insider.

Кофеинът

Консумирането на кофеин прекомерно късно е гаранция за бодърствуване, по този начин дръжте кафето и всевъзможни други кофеинови питиета надалеч след 14:00 ч.

Пижамата

Носенето на облекла, които са прекомерно стегнати и неуместни, потиска способността ни да спим добре. Трябва да помислим за пижамите, които не са подобаващи за сезона, с цел да не ни става прекомерно горещо или прекомерно студено по средата на нощта.

Ваната

Взимането на вана е отпускащ метод да пречистим мозъка си преди лягане. Изследванията демонстрират, че къпането преди да се отправим към леглото, спомага за възстановяване на качеството на съня.

Телефонът

Новите технологии въздействат отрицателно върху способността ни да заспиваме, по тази причина да изключим телефона и всевъзможни други устройства един час преди сън.

Излагането на бяла и синя светлина, предавана от телефони, компютри и таблетки, може да потисне равнищата на мелатонин в организма, като по този метод попречва способността ни да се усещаме сънливи.

Магнезият

Магнезият, общ минерал в организма, способства за здравето по доста способи, в това число като ни оказва помощ да получим повече и по-качествен сън.

Магнезиевият недостиг може даже да способства за бодърствуване и други проблеми със съня.

Звуците

Независимо дали притежаваме шумова машина или някакво приложение, намирането на тон, който релаксира, може да ни помогне да заспим по-бързо - тон от талази, дъжд, щурци и така нататък

Тъмни пердета

Не всички хора са смутени от светлината, само че доста не могат да си починат добре, в случай че в стаята е прекомерно ярко. Използването на тъмни пердета през цялата година е едно чудесно решение.

Тоалетната

Няма нищо по-лошо от това да се събудим по средата на нощта, с цел да отидем до тоалетната. Трябва да спрем да пием вода няколко часа преди лягане и да не забравяме да посетим тоалетната преди сън.

Хапването

Според доста изследвания яденето на храна през нощта, директно преди лягане, може да има отрицателни резултати върху способността ни да реализираме положително качество на съня, изключително за дамите.

Тренировката

Упражненията късно вечер работят събуждащо на тялото, по тази причина в случай че не желаеме да имаме проблеми със съня, по-добре е да спортуваме рано заран. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР