С настъпването на топлото време собствениците на котки, порове, зайци

...
С настъпването на топлото време собствениците на котки, порове, зайци
Коментари Харесай

Да изведем ли декоративното зайче на разходка?

С настъпването на топлото време притежателите на котки, порове, зайци и даже дребни гризачи стартират да се чудят дали да изведат любимеца си на открито? Чистият въздух е потребен, само че разходката постоянно крие рискове.

Да изведем ли декоративното зайче на разходка?

Разходка на декоративното зайче - преимущества

Свеж въздух

За положителното здраве мини зайците би трябвало да дишат чист въздух. Намирайки се в задушна стая 24 часа в денонощието, животните стават слаби и болнави.

Физически извършения

Зайците са доста дейни домашни любимци и в естествената си среда изминават внушителни дистанции всеки ден.

 Заек

Разнообразие от прекарвания

Чист въздух, зелена трева, топлота и слънце - всичко това доста липсва на нашите домашни любимци. Разходката и промяната на ситуацията е превъзходен метод да им угодите!

Разходка на домашното зайче - дефекти

Природата, несъмнено, е добра. Но каква е природата в мегаполиса? Не всеки може да се похвали с чист въздух и чиста зелена трева отвън прозореца. Животните, изведени на разходка в двора, са по-склонни да се сблъскат с изгорели газове и нечисти тревни площи.

Улицата е изпълнена с доста рискове. На разходката заекът може да срещне болно животно или неговите тайни. Защитата на домашния любим от последното е съвсем невъзможна. И рискът от заразяване е доста висок.

Зайците са срамежливи същества, само че доста сръчни. Можете да се разсеете единствено за секунда и домашният ви любим към този момент е избягал! Освен това е доста мъчно да се избере надежна каишка за заек. Ако решите да рискувате, предлагаме ви първо да го тествате няколко пъти вкъщи.

Заекът, който не е привикнал да върви на разходки, елементарно може да настине. И в последна сметка да се окажете с болно зайче.

 Да разходим зайчето на открито

Сега дано обобщим!

Експертите не предлагат да извеждате зайчета на разходка. Рискът е доста по-голям от евентуалната изгода. Въпреки това, в случай че имате вила или селска къща със личен двор, казусът е решен. Вземете специфична просторна волиера за разходка, изчистете територия - и давайте, оставете домашния си любим да се разхожда. Но единствено при хубаво време.

Друг вид е да изнесете клетката със зайчето на балкона. Но можете да го поставите единствено на място, предпазено от вятър и директна слънчева светлина.

И, несъмнено, никой не е отменял разходките из жилището под прецизния контрол на притежателя! Весели завършения на вашите любимци!

Вижте също:

- Как да носим заек;

- Защо заекът ме ближе;

- Поведение на декоративния заек;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР