С настъпването на по-студените месеци, желанието за консумация на мазни

...
С настъпването на по-студените месеци, желанието за консумация на мазни
Коментари Харесай

Диетологът съветва: Как да не напълняваме през зимата

С настъпването на по-студените месеци, желанието за консумация на мазни храни се усилва. Това обаче постоянно се отразява пагубно на нашата талия и кантара стартира безмилостно да отмята насъбраните килца.

Водещият съветски диетолог Антон Бердов споделя по какъв начин изборът на по-здравословни храни ще ви помогне да не натрупате наднормено тегло през зимата .

„ Внимавайте с избора си на храна и заменете нездравословните храни с сходни, само че здравословни. Например чипсът може да бъде сменен със зеленчукови пръчици с хумус, хлябът – със зърнени закуски, а шоколадовото блокче – с плодове . Трябва също да запомните да контролирате потреблението на калории и да намалите приема им с 10-15% от естествената си дневна стойност през зимата. Това ще ви помогне да поддържате форма по време на студения сезон, а също и за интервала на блокиране “, поучава диетологът.

Той предлага да се придържате към съотношението 30% протеини, 30% мазнини и 40% въглехидрати .

И да не забравяте, че с настъпването на студеното време равнището на физическа интензивност понижава и прекарваме повече време вкъщи на дивана.

" Нашето тяло, осъзнавайки, че студеният сезон е настъпил, стартира да се затопля от вътрешната страна, като в същото време форсира метаболизма . Това е належащо за поддържане на естествена телесната температура. Затова и непрекъснатото предпочитание за ястие е обикновено и обяснимо, само че е значимо да се ограничите. В противоположен случай това може да докара до тъжни последствия пред кантара “, акцентира специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР