С настъпването на лятото все по-често се натъкваме на змии.

...
С настъпването на лятото все по-често се натъкваме на змии.
Коментари Харесай

Ето как се справят старозагорци със змиите в града СНИМКИ+ВИДЕО

С настъпването на лятото все по-често се натъкваме на змии. Страховитата за мнозина панорама е съпроводена с крайни на моменти дейности. Често отровни змии биват убивани заради появяването им наоколо до обитаеми места.

В Стара Загора влечугите не са необичайност. Вчера гражданин на града е забелязал дълга змия да минава край постройка на ул. „ Братя Жекови “. Александър Мечев е тръгнал към мястото, с цел да я улови и реалокира на безвредно място, само че вместо това открива змията убита и оставена до контейнери за отпадък.

Мъжът показа опит от предходната седмица с дребна пепелянка, която била видях в тревни площи наоколо до жилищни здания.



„ Една пепелянка от предходната седмица, на която нямам доста фотоси по две аргументи - доста дребна беше, а и въпреки всичко не е от най-безопасните змии у нас.



Квартал Железник и Аязмото са местата в града, където постоянно срещаме пепелянки. Не е изключително прелестно да ги срещаме в дома си, само че НАШИЯ ДОМ Е В ТЕХНИЯ ДОМ. До преди месеци там не е имало нищо, с изключение на дива природа. Сега към този момент се настаняваме в новопостроената кооперация. На животинката напълно не ѝ се желае да се среща с нас, само че ще ѝ отнеме време да се изсели. Моля, в случай че ги срещнете не ги убивайте. Повечето змии в България са предпазени и санкцията за сходно деяние е 5000 лв.! И да сте див селянин-герой с мотика в ръка, най-малко не се хвалете, че току-виж Регионална инспекция за опазване на околната среда ви е закичил с по един акт.

Това е 5 или 6 сигнал за последния месец, като е напряко парадайс това. Миналата година единствено за седмица ми звъняха 4 пъти. Най-често са смоци в домовете на хората. Там са, тъй като търсят храна - избавят ви от мишките. Безобидни са, както споделих и предпазени по няколко закона.

Ходя да ги избавям (и хората от страха им и змиите да запазят живота си) изцяло непринудено и гратис, на лични разходи и с персоналния си автомобил. Не бих споделил в свободното си време, тъй като тичам от лекции или от работа, само че е въпрос на минути да се работи, другояче е късно. Община Стара Загора в частност Zhivko Todorov е дал дума, че ще ми оказват помощ. Имам увещание, че най-малко съоръжение ще ми обезпечат, тъй като в този момент заедно съм с подръчни материали, “ написа Александър.



Видео, фотоси: Drago Mir, Александър Мечев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР