С настъпването на есенния сезон и обичайното зачестяване на настинките

...
С настъпването на есенния сезон и обичайното зачестяване на настинките
Коментари Харесай

Картофи, тиква и стриди повишават имунитета

С настъпването на есенния сезон и нормалното зачестяване на настинките и грипните болести, вижте кои храни покачват имунитета.

Картофи. Кореноплодното растение съдържа антиоксиданта глутатион (glutathione), който покачва имунната система. Освен това антиоксидантът пази от заболяванията Алцхаймер, Паркинсон, както и от чернодробни болести, проблеми с пикочните пътища, HIV, рак, сърдечни заболявания и диабет. Картофите покачват имунитета.

Тиква. Оранжевият плод е цялостен с бета-каротин, нутриент, от който тялото добива витамин А – основен витамин за положителното положение на имунната система.

Стриди. Счита се, че стридите са един от най-мощните естествени афродизиаци. Това най-вероятно се дължи на богатото им наличие на цинк. Цинкът взе участие допълнително ензимни реакции, от колкото всеки различен минерал. Цинкът е витално нужен и за поддържането на положителното действие на защитните функционалности на организма.

 Картофи, тиква и стриди покачват имунитета

Домати. Вездесъщите домати имат свойството да вършат организма устойчив към дегенеративните заболявания. Доказано е още, че доматите се оправят сполучливо с лечението на херпеси.

Смокини. Този плод е с високо наличие на калий, манган и антиоксиданти. Смокините оказват помощ и за балансиране на pH равнищата в тялото, правейки сложен достъпа и нашествието на патогените. Те са богати и на фибри, които намаляват инсулина и равнищата на кръвната захар, като по тази метод се понижава доста риска от диабет и метаболитен синдром.

Гъби. Те понижават уязвимостта на организма към ракови болести. Редовната консумация на гъби покачва продукцията на бели кръвни телца. В резултат се понижава въздействието на свободните радикали, а огромна част от токсините се унищожават.

Нар. Това е един от най-хубавите естествени противоракови артикули. Пиенето на сок от нар всеки ден ще държи рака на надалеч, а имунната система нараснала.

 Картофи, тиква и стриди покачват имунитета

Някои храни или вреден метод на живот могат да създадат човек по-предразположен към настинки и грип. Избягвайте мазните и подсладени храни, защото те понижават интензивността на имунната система.

Добре ще е също да ограничите приема на кофеин, който работи като диуретик и понижава запасите на вода в организма. Също по този начин се разделете с нездравословни привички като пушенето да вземем за пример. Освен че вреди на дихателния тракт, пушенето може да разстрои защитните функционалности на тялото ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР