С напрежение започна заседанието на здравната комисия в Народното събрание,

...
С напрежение започна заседанието на здравната комисия в Народното събрание,
Коментари Харесай

Напрежение в здравната комисия: ГЕРБ предлагат правила за избор на шеф на НЗОК, ПП-ДБ не са съгласни

С напрежение стартира съвещанието на здравната комисия в Народното събрание, на което депутатите би трябвало да изслушат министъра на опазването на здравето Христо Хинков.

В началото на съвещанието бе препоръчано да се одобряват правила за избор на нов шеф на НЗОК, защото мандатът на сегашния изтича на 13 юли, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Ние от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) не можем да подкрепим тази точка от дневния ред. Осъзнаваме, че се постанова избор на шеф на НЗОК, само че не и без разискване. Трябва да се знае кой прави предлагането, тъй като носим отговорност пред българските жители, сподели Васил Пандов от ПП-ДБ.

Правилата, които се оферират са такива, каквито постоянно са се предложили при избор на шеф на НЗОК. Нищо ново не е включено в тези правила, изясни доктор Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

На 13 юли изтича мандатът на този УС на НЗОК и след тази дата няма да има кой да подписва нормативните актове. Ние не можем да проведем един естествен разговор, не можем да постъпим безконтролно. Трябва да се водим от рационалните решения, както бе първичната поръчка, уточни някогашният здравен министър от ГЕРБ.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР