С напредването на пандемията, най-търсените думи в интернет пространството са

...
С напредването на пандемията, най-търсените думи в интернет пространството са
Коментари Харесай

Тревожност и паник атака са най-търсените думи в Google от началото на пандемията

С напредването на пандемията, най-търсените думи в интернет пространството са свързани с под паника офанзиви и остра тревога. Търсенията с Гугъл за признаци на тревога в Съединените щати са били най-високи сред средата на март и средата на май, съгласно откриватели от Института Qualcomm и Калифорнийския университет в Сан Диего.

Неотдавнашно изследване откри, че търсенията, свързани с тревога и пристъпи на суматоха, са най-разпространени в дните, когато са били взети основни решения, като да вземем за пример 16 март, когато са въведени ограничения за физическа отдалеченост в Съединени американски щати, и 29 март, когато тези ограничения са удължени.

Подобни търсения се усилиха на 3 април, когато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкара рекомендации за носене на маски за лице и на 11 април, когато Съединени американски щати надминаха Италия по брой смъртни случаи от ковид.

" За някои страхът има по-голямо негативно влияние върху здравето от Covid-19 ", сподели Джон Айерс, водещ създател на проучването.

Според него това познание може да помогне на водачите да мислят изцяло за отражението, което дават някои от ограниченията. Проучването преглежда какъв брой постоянно хората търсят думите " паник офанзива ", " офанзива на тревога ", " имам ли паник офанзива ", " признаци на офанзива на тревога " и " признаци на офанзива на тревога ". Направено е съпоставяне на броя на търсенето на изречения, свързани с тревога, при започване на пандемията спрямо търсене през предишни години, до януари 2004 г.

Изследователите споделят, че има 11% повече търсения, свързани с под паника офанзиви, заради рецесията през първите 58 дни от пандемията.

" Имаше общо 3,4 милиона търсения, свързани с остра тревога в Съединените щати през първите 58 дни от пандемията ", сподели Бенджамин Алтхаус, теоретичен помощник. Такива търсения са най-високите от повече от 16 години.

Повечето от тях са осъществени на 28 март, ден преди въвеждането на физическите ограничения за разстояние. През август американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите разгласиха данни от изследване, показващо увеличение на броя на хората, които използват субстанции и съществено обмислят самоубийство. Тази наклонност е по-висока измежду афроамериканците и латиноамериканците.

Според отчета всеки четвърти човек на възраст сред 18 и 24 години е мислил за самоубийство, месец преди провеждането на изследването.

Може да имате припадък на суматоха, в случай че получите бърз или несиметричен сърдечен темп, болежка в гърдите, световъртеж, главоболие и загуба на вкус. Симптомите на паническа офанзива могат да включват възприятие на напрежение или раздразнителност, безпокойствие за предишното или бъдещето, безпокойствие и липса на сън.

Ако имате тези признаци, се предлагат дихателни извършения, както и физически извършения, здравословна диета, търсене на поддръжка от обичан човек или потребление на приложение за медитация или усмиряване.

Особено по време на рецесия е значимо да внимавате с потреблението на медиите, в случай че новината е повода за вашето безпокойствие. Ограничаването на потреблението на обществени мрежи също може да помогне, защото в мрежата има дезинформация и теории за интрига, които могат да ви накарат да се чувствате обезпокоени.

Според Айерс пристъпите на суматоха могат да доведат до незабавно облекчение заради зной, сърцетуптене, болежка в гърдите и интензивно възприятие на боязън.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР